PDF Expert op iPhone en iPad

PDF Expert 5 voortaan één app voor iPhone en iPad

PDF Expert is nu een universele app voor iPhone en iPad. Nu met nog meer functies voor professioneel gebruik.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

pdf-expert-universeelDe afgelopen dagen was de iPhone-versie PDF Expert 5 gratis in de App Store te vinden. Waarom was al een paar dagen geleden duidelijk: er stond iets nieuws aan te komen: PDF Expert 5 zou één app worden, die zowel voor iPhone als iPad geoptimaliseerd is en nog meer functies bevat voor professioneel beheren van je PDF-documenten. Alle kopers van de betaalde app PDF Expert 5 voor iPad kunnen gratis updaten.


Nieuwe gebruikers betalen €8,99. Had je de gratis versie van PDF Expert voor iPhone gedownload, dan kun je die gewoon blijven gebruiken, maar je kunt geen gebruik maken van de nieuwe functies, zoals het nog sneller doorzoeken van PDF-documenten. Ook wijzigingen die je in de documenten doorvoert zul je sneller terugzien. Nog een andere verbetering: PDF Expert 5 kan nu omgaan met rekenformules van Adobe Acrobat en LiveCycle Designer. Gebruik je bijvoorbeeld PDF’s voor offertes, dan kun je de aantallen of de prijs veranderen en de totale prijs verandert mee.

pdf-expert-1 pdf-expert-2

Continu scrollen door PDF-documenten

Een van de meest interessante verbeteringen in de app is de continue scrollfunctie, die door gebruikers al langere tijd was gewenst. Je kunt daarmee verticaal door een PDF-document bladeren, zonder steeds rekening te houden met pagina-overgangen. Het voelt alsof je door een webpagina bladert, zonder op knoppen te drukken. Dankzij performanceverbeteringen gaat dat scrollen trouwens vloeiend, zonder haperingen.

pdf-formulieren-invullen-pdf-expert

Volgens Readdle is het de grootste update van PDF Expert 5 ooit. Want met de hierboven genoemde wijzigingen zijn we er nog niet. In de nieuwste versie van de app is ook de mogelijkheid toegevoegd om uit de losse pols te tekenen, meerdere PDF-documenten samen te voegen en annotaties te groeperen en te bewerken. Wil je bepaalde documenten sneller terugvinden, dan kun je ze voorzien van een kleurtje of een sterretje.

Alternatieven voor PDF Expert

Zoek je andere apps om je PDF-documenten te beheren en te lezen, kijk dan eens naar PDFpen voor iPad en Adobe Reader voor iPhone en iPad. iAnnotate PDF en PDF Reader Pro Edition voor iPad zijn ook de moeite waard. Maar eerlijk gezegd: PDF Expert is toch wel uitgegroeid tot de bekendste en de beste. De meeste ontwikkelaars van PDF-apps richten zich op de iPad, sommige zijn universeel en ook op de iPhone te gebruiken.

Downloaden: PDF Expert (€8,99, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 21:28
Onderwerp
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.