Apple zet 200 beveiligingsmensen in tegen lekken

Apple gaat harder optreden tegen gelekte productinformatie. Ze hebben 200 beveiligingsmensen aangenomen om handel in informatie te voorkomen.

iphone-6-prototype-feb-13-5Apple wil een einde maken aan de constante stroom van gelekte informatie over de iPhone 6. Volgens blogger Sonny Dickson hebben ze de Chinese overheid ingeschakeld en nog eens 200 beveiligingsmensen aangenomen om te voorkomen dat er telkens foto’s naar buiten komen. Apple heeft een reputatie hoog te houden als het om geheimzinnigheid gaat. Maar de laatste jaren kwam daar weinig van terecht: specificaties van nieuwe iPhones en iPads lekten uit, ruim voordat ze in de winkel lagen. En de afgelopen tijd bleken de meeste geruchten nog waar ook. De meeste foto’s komen uit de productieketen van Apple: foto’s van productiemallen, prototypes van nieuwe toestellen en wazige kiekjes van vermoedelijke onderdelen circuleren op Weibo.


Het lijkt erop dat de hoeveelheid gelekte informatie is toegenomen sinds Tim Cook aan de macht kwam, ook al beloofde hij bij zijn aantreden een verdubbeling van de geheimhouding. Ook moedigde hij eigen medewerkers aan om de “juiste keuzes te maken”. Maar de vele Aziatische medewerkers die in dienst van Foxconn producten maken, heeft Apple niet onder controle. Toch zijn het niet alleen de Chinezen die informatie lekken, want ook de overname van Beats lekte vroegtijdig uit.

Wat de iPhone 6 betreft is er eigenlijk geen redden meer aan. Er zijn al talloze mock-ups, foto’s en schema’s uitgelekt en op internet verschenen. Volgens Sonny Dickson gaan de 200 beveiligingsmensen die Apple heeft ingehuurd voorkomen dat er nog langer accessoires, productiemallen en schema’s worden verkocht of uit fabrieken worden gesmokkeld. Dat zal meteen Dickson’s eigen werkzaamheden bemoeilijken, want hij had een bloeiende handel in dummy’s waarmee accessoirefabrikanten bijvoorbeeld hoesjes kunnen maken, lang voordat Apple iets aankondigt. Ook HTC schijnt beveiligingsmensen in dienst te hebben genomen, om het constante uitlekken van informatie tegen te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 mei 2014 om 19:56
Onderwerp
Categorie
Apple
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.