paypal-betalen-uitleg-2

PayPal iOS-app laat je mobiel betalen in Nederlandse winkels

Het is met de PayPal iPhone-applicatie voortaan mogelijk om bij 1500 Nederlandse, winkels, restaurants en parkeerplaatsen te betalen. Paypal werkt daarvoor samen met MyOrder.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

paypal-betalen-uitleg-1Het is voortaan mogelijk om met de PayPal iPhone-app te betalen op 1500 Nederlandse locaties, waaronder restaurants, winkels en parkeerplaatsen. Dit heeft PayPal vandaag bekendgemaakt in een persbericht. Hiermee krijgt PayPal eindelijk in Nederland een functie die in de Verenigde Staten al wordt gebruikt.

PayPal werkt samen met MyOrder om de Nederlandse betaalpunten te ondersteunen. MyOrder is een Nederlandse app in handen van Rabobank, waarmee het ook mogelijk is om mobiel te betalen. Het lijkt er echter niet op dat Paypal overal gebruikt kan worden waar MyOrder wordt ondersteund. PayPal werkt op 1500 Nederlandse locaties, terwijl MyOrder op 11.000 locaties beschikbaar is.

paypal-betalen-uitleg-2

De PayPal-app vereist dat je Bluetooth, pushberichten en verversen op de achtergrond activeert, voordat je op locatie mag betalen. Vermoedelijk wordt Bluetooth gebruikt om bijvoorbeeld met een iBeacon te verbinden, zodat de iPhone weet bij welke winkel je bent. Je moet in de app ook een profielfoto toevoegen, zodat winkelpersoneel je kan herkennen als je betaalt.

Het betalen werkt als volgt: je kijkt op een locatie of betalen via PayPal beschikbaar is en checkt in. Zodra je wilt afrekenen voer je met een ronde swipe-beweging de betaling uit. Onderstaande video legt dat nog duidelijker uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 11:22
Categorie Apps
Onderwerpen mobiel betalen, paypal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.