Patentexploitant vindt dat alle Apple-producten patentinbreuk plegen

De Luxemburgse patenttroll Arendi beweert dat alle Apple-producten een drietal patenten van het bedrijf overtreden. Eerder betaalden Microsoft en Dell al aan Arendi.

patent trollPatentenbeheerder Arendi beweert dat alle Apple-producten inbreuk maken op een drietal patenten van het bedrijf. Arendi heeft als enige activiteit het exploiteren van de patenten die ze bezitten. Ze zijn daar aardig succesvol in, want ze wisten eerder al schikkingen te treffen met Microsoft en Dell. Eén van de patenten waarom het gaat heeft nummer 7.496.854. Dit beschrijft het ophalen van data uit een computerprogramma. Arendi wist daarmee succesvol Microsoft en Dell aan te klagen, hetgeen in 2009 leidde tot een schikking. Hetzelfde patent gooit het in Luxemburg gevestigde Arendi nu ook in de strijd tegen Apple.


Het is niet bekend hoeveel geld Microsoft en Dell hebben betaald voor de schikking. Twee andere patenten hebben nummer 7.919.843 en 8.306.993. Ook dit zijn twee algemeen geformuleerde patenten die op van toepassing zijn op veel informatiesystemen. Arendi beweert dat alle Apple-producten inbreuk maken op de genoemde patenten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 december 2012 om 15:42
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.