Patenten wijzen op Liquidmetal in homeknop en touchsensoren van iPhone

Steeds meer Apple-patenten wijzen op een iPhone gemaakt van Liquidmetal.

Liquidmetal homeknopWe schreven in 2012 meermaals over Liquidmetal, een metaalsamenstelling waar Apple al sinds 2010 de rechten voor in handen heeft. Sindsdien hebben we het speciale metaal echter alleen gebruikt zien worden voor de simkaarttool die bij de iPhone wordt geleverd. Nieuwe patenten toegewezen aan Apple wijzen echter op Apple’s toekomstplannen met Liquidmetal: in de patenten wordt beschreven hoe het metaal gebruikt kan worden in de druksensor van bijvoorbeeld de homeknop van de iPhone, of voor de touchsensoren van een iPhone-scherm.

Een druksensor zorgt er volgens Apple voor dat knoppen minder snel kapotgaan als ze vaker worden ingedrukt. In het Apple-patent staan afbeeldingen van een ronde knop vergelijkbaar met de homeknop op bijvoorbeeld de iPhone. Volgens Apple kan Liquidmetal goed in de sensor worden gebruikt, omdat het materiaal makkelijker zijn vorm behoudt als er meerdere malen achter elkaar druk op wordt uitgeoefend.

Het tweede patent beschrijft hoe Liquidmetal gebruikt kan worden als één van de materialen voor touchsensoren in het scherm van bijvoorbeeld de iPhone. Een patent van afgelopen december beschrijft Liquidmetal-schroeven die minder snel geforceerd verwijderd kunnen worden, waardoor iemand niet zomaar je iPhone kan openschroeven.

De nieuwe Liquidmetal-patenten werden afgelopen donderdag al door Apple ingediend, maar zijn nu pas opgemerkt door MacRumors. De patenten staan namelijk niet op naam van Apple, maar zijn wel aangevraagd door meerdere Apple-medewerkers. In november 2013 schreven we ook over een reeks Liquidmetal-patenten, die ondermeer wezen op een metalen iPhone-behuizing. Het materiaal zou zich prima lenen voor een 3D-geprinte iPhone.

Volgens vroege geruchten uit Apple’s productieketen zou een iPhone gemaakt van Liquidmetal veel gladder aanvoelen dan een smartphone gemaakt van ander metaal, zoals de aluminium iPhone 5 en iPhone 5s.

De patenten wijzen er op dat Apple op meerdere manieren heeft gekeken naar hoe Liquidmetal voor de iPhone of andere mobiele apparaten gebruikt kan worden. Wanneer Apple deze plannen in de praktijk zal brengen is nog de vraag: in 2012 vertelde de bedenker van de metaalsamenstelling dat dit nog een paar jaar kon duren. De afspraken hiervoor werden later verlengd tot 2014.

Macrumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2014, 19:56
Categorie iDevices
Onderwerpen liquidmetal, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.