WinZip voor iPhone en iPad krijgt Dropbox-support

WinZip voor iPhone en iPad kan voortaan bestanden uit Dropbox inpakken en uitpakken. De app heeft ook AirDrop-support en iOS 7 design.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WinZip iPhone iPad bestanden inpakken uitpakkenDe officiële iPhone- en iPad-app WinZip heeft een update gekregen die de applicatie voorziet van iOS 7-uiterlijk. Ook is het nu mogelijk zip-bestanden te versturen via AirDrop. De vernieuwingen gelden zowel voor de gratis als betaalde variant van de applicatie. WinZip full version heeft er nog een interessante functie bij. Daarmee kan je bestanden in Dropbox snel in- en uitpakken.

Je kan ingepakte ZIP-bestanden vanuit WinZip snel doorzetten naar Dropbox, maar je kan ook verschillende mappen binnen Dropbox doorzoeken en bestanden kopiëren die je wilt inpakken. Je slaat ze tijdelijk lokaal op op je iPhone of iPad, selecteert ze om in te pakken en kan dat bestand vervolgens mailen of de link ervan delen. In WinZip heb je volledige toegang tot Dropbox: niet alleen sla je het ZIP-bestand daarin op, maar je kan ook nieuwe mappen aanmaken en zelfs bestanden verwijderen in de clouddienst.

WinZip recente bestanden mappen WinZip foto's in Dropbox

Los van Dropbox is het bestandsbeheer in de WinZip-app zelf ook verbeterd. Dat geldt voor de gratis en betaalde versie. Het kopiëren van bestanden en het verwijderen is makkelijker gemaakt. De app toont vooraf bij iedere bewerking drie recent geopende bestanden. De laatste vernieuwing is dat je vanuit de gratis én betaalde app direct e-mailtoegang hebt tot de helpdesk.

Downloaden: WinZip full edition (€4,49 met Dropbox-support en versleutelde bestanden kiezen, universeel, iOS 7.0+)
Downloaden: WinZip (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Wat doet WinZip?
WinZip is een applicatie waarmee je bestanden kan ‘inpakken’ om de bestandsgrootte ervan te beperken. Door foto’s in te pakken, neemt de bestandsgrootte van de foto’s af en kan je er meer mailen naar iemand, bijvoorbeeld. Dat doet de app door bestanden slim te comprimeren. De ontvanger moet het bestand vervolgens uitpakken om de foto’s te zien. Met WinZip kan je documenten inpakken tot ZIP-bestand en kan je ZIP-bestanden uitpakken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 0:10
Onderwerpen airdrop, dropbox, uitpakken, zip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.