Patentbedrijf VirnetX klaagt Apple aan over iOS 7 en iPhone 5s

Patentbedrijf VirnetX heeft Apple aangeklaagd over VPN-functies in iOS 7, iPhone 5s en iPad Air.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

usptoPatentbedrijf VirnetX Holding Corporation won in 2012 een rechtszaak van Apple en kon daarna een bedrag van bijna $370 miljoen opstrijken. Het ging daarbij om het overtreden van patenten door FaceTime. Blijkbaar heeft VirnetX de smaak te pakken, want het bedrijf heeft alweer een volgende zaak gepland en deze keer draait het om de iPhone 5s, iPad Air, iOS 7 en enkele andere recente producten van Apple. Deze keer gaat het om de VPN-functies die op iPhones aanwezig zijn, waarmee je een beveiligde verbinding met bijvoorbeeld een zakelijk netwerk kunt maken.

Hoe je een VPN instelt op iPhone en iPad lees je in deze tip. Je kunt overigens ook gebruik maken van apps van derden, zoals OpenVPN.

vpn-iphoneIn de FaceTime-zaak schoof VirnetX vier patenten naar voren, waarop FaceTime voor OS X en iOS inbreuk zouden maken. Apple paste FaceTime vervolgens aan.

In de nieuwe zaak heeft VirnetX de Amerikaanse districtsrechtbank van Oost-Texas uitgekozen om de rechtszaak te laten behandelen. In een persbericht staat dat veel nieuw verschenen Apple-producten de vernieuwde VPN On Demand-functie bevatten en dat Per App VPN-functies zijn toegevoegd aan iOS 7. Die maken inbreuk op de patenten die VirnetX bezit. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich op de iPhone 4s, later voegden ze de iPhone 5 en nu ook de iPhone 5s toen. Apple paste in iOS 7 ook de VPN-functie aan, om een conflict met VirnetX te voorkomen. Maar volgens CEO Kendall Larsen van het bedrijf gebruikt Apple nog steeds de functies die de patenten overtreden.

Foto USPTO-kantoor: cytech

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2014, 11:07
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, vpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.