‘Schrijver The Social Network benaderd voor script Steve Jobs-film’

Volgens de LA Times probeert Sony de schrijver van The Social Network over te halen om ook het script achter de Steve Jobs-verfilming te maken. Eerder bleek nog dat Sony voor de film tussen de 1 en 3 miljoen dollar had geboden.

The Social NetworkAl eerder bleek dat Sony interesse heeft in het verfilmen van de Steve Jobs-biografie. Hier zou het bedrijf tussen de 1 en 3 miljoen dollar voor hebben geboden. De LA Times beweert nu meer weten over de film: volgens hen probeert Sony nu Aaron Sorkin te verleiden om het scenario voor de film te schrijven. Sorkin zou zich hier prima voor lenen: hij was eerder ook al verantwoordelijk voor het schrijfwerk achter The Social Network, een film over Mark Zuckerberg’s leven en de opkomst van Facebook.

LA Times zegt met een bron te hebben gesproken die betrokken is bij de filmplannen. Zijn precieze rol is niet duidelijk, maar op basis van bijeen gesprokkelde informatie schrijft de site het volgende:

Sony neemt de nodige stappen om een film gebaseerd op Isaacson’s boek te maken. Een van de schrijvers die op het moment wordt verleid om hier aan mee te werken is Aaron Sorkin, een bekende Hollywood-schrijver.

Aaron Sorkin is geen onbekende met Steve Jobs zijn werk: Jobs zou hem eerder nog gevraagd hebben om een Pixar-film te schrijven, een aanbod dat hij uiteindelijk afwees. Hij zou niet in staat zijn om levensloze objecten te laten praten.

Officiële details over een verfilming zijn nog niet bekend en over de casting is ook niet gezegd. Waarschijnlijk zal het daarom ook nog een tijd duren voordat de eerste details naar buiten druppelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2011, 18:59
Categorie Apple
Onderwerpen biografie, sony, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.