‘Apple werkt aan magnetische EarPods’

Apple gaat de oordoppen van je iPhone misschien wel veel slimmer maken. In een nieuw patent worden magnetische EarPods beschreven, die op slimme wijze je muziek automatisch pauzeren.

De oordoppen bij je iPhone worden misschien wel veel slimmer. Apple heeft een nieuw patent aangevraagd voor EarPods met een ingebouwde magneet. Met deze magneet houden de oordoppen elkaar vast in je broekzak, zodat de kabels minder snel in de knoop raken.

Iedere EarPod heeft een andere magnetische polariteit, waardoor de twee oordoppen aan elkaar blijven hangen zodra je ze tegen elkaar aanduwt. Omdat beide oordoppen niet langer verschillende kanten opbewegen in je broekzak, ontstaat er minder gauw een wirwar aan kabels. Het is hierdoor makkelijker om de kabels ook op te rollen. Dankzij de magnetische aansluiting gaan de EarPods niet kapot als ze onbedoeld worden losgetrokken. Daarmee lijken de magnetische EarPods een beetje op de MagSage-stroomadapter van de Mac.

Magnetische EarPods

De magnetische EarPods van Apple hebben volgens het patent een speciale Touch Detector. De oordoppen zien dankzij deze sensor wanneer ze tegen elkaar aan worden gedrukt. Bevestig je de EarPods aan elkaar met de magneten? Dan weet je iPhone dat je ze niet meer in hebt en wordt de muziek gepauzeerd.

De patentaanvraag van Apple stamt uit januari 2014, maar is vandaag pas voor het eerst openbaar gemaakt. Het is onduidelijk wat Apple precies met dit idee van plan is. Er wordt op het moment mogelijk hard gewerkt aan dit idee, maar er is een net zo grote kans dat de magnetische EarPods niet langer op de planning staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2015, 10:24
Categorie Accessoires
Onderwerpen earpods, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.