Patent: knoppen voelen op het iPhone-scherm met een stylus

Twee nieuwe patenten van Apple beschrijft hoe je met een stylus op een touchscreen kan voelen hoe een knop op een scherm precies aanvoelt.

Haptic iPhoneTwee nieuwe patenten van Apple beschrijven hoe je haptische feedback kunt gebruiken bij het besturen van een iPhone of een iPad. Zo kun je bijvoorbeeld een ruw oppervlak op het touchscreen voelen. Hierdoor zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om het verschil tussen verschillende app-iconen aan te voelen. De patenten beschrijven twee verschillende stylussen: een pen die input ontvangt van de iPhone of iPad en een optische stylus, die dankzij een camerasensor precies kan zien wat je doet.

Dit is zeker niet het eerste patent van Apple waarin wordt beschreven hoe je het verschil tussen touchscreenknoppen kunt voelen: een patent eerder deze maand legde nog uit hoe het scherm omhoog kan bewegen om de verschillende knoppen te onderscheiden. Vlak voordat de nieuwe iPad werd aangekondigd, waren er geruchten over tixels, die het mogelijk zouden maken het verschil tussen knoppen te voelen.

Hoewel de patenten interessant zijn, heeft Apple ze vermoedelijk aangevraagd als verdedigingsmiddel in toekomstige patentzaken.
Op het moment gebruiken we immers niet een stylus bij de iPhone, maar gewoon onze vingers. Steve Jobs bleek ook fel tegen het gebruik van een stylus te zijn, toen Apple werkte aan de allereerste iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2012, 15:48
Categorie iDevices
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.