MacBook Keyboard

Force Touch vernieuwend? Dit Apple-patent maakt het overbodig

Force Touch vernieuwend? Welnee, Apple zou alweer aan nieuwe ideeën werken, die de trackpad totaal overbodig maken.

MacBook Keyboard

De nieuwste Macbooks zijn uitgerust met de drukgevoelige Force Touch-trackpad, maar als Apple aan de slag gaat met dit nieuw verschenen patent, kan het hele trackpad de prullenbak in.

Het Fusion Keyboard, dat in het patent wordt beschreven, voegt de functies van een trackpad samen met het toetsenbord, zodat je beide handen minimaal hoeft te verplaatsen. Naast de mogelijkheid om toetsen in te drukken zoals je dat normaal ook doet, is er over iedere toets een aanraakgevoelige laag aangebracht, zodat je klassieke trackpad-vingerbewegingen gewoon gewoon op de toetsen kunt doen. Als je wilt kun je de cursor dus bewegen, klikken en scrollen door je vingers over een stel toetsen te bewegen, maar je kunt ook zoomen en swipen.

Het handige aan het Fusion Keyboard is dat de input van beide handen afzonderlijk geregistreerd wordt, zodat je dus met één hand kunt typen terwijl je met de andere door een artikel scrollt of alvast navigeert naar een ander gedeelte waar je verder wilt tikken.

Fusion-Keyboard

Opvallend genoeg hebben de afzonderlijke toetsen wel een vergelijkbare functie met Force Touch: de mogelijkheid om extra functies te activeren als je een knop harder indrukt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het licht indrukken van een toets om de bijbehorende letter te selecteren, terwijl je een muisklik kunt uitvoeren als je wat meer kracht zet.

Het patent voor het Fusion Keyboard werd in september 2011 al ingediend door Apple en de vraag is dus in welke fase het idee zich nu bevindt. Als Apple de lijn van steeds kleinere Macbooks voortzet, kan het in ieder geval een handige manier zijn om wat extra ruimte te winnen door het trackpad te verwijderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2015, 20:00
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen patenten, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.