Patent: touchscreen-knoppen op de iPad voelen met stylus

Twee patenten van Apple leggen uit hoe je verschillende oppervlakken op een touchscreen kunt voelen met behulp van een speciale stylus.

Haptic iPhoneEen tweetal patenten van Apple legt uit hoe je haptische feedback kunt gebruiken bij het besturen van een iPad of een iPhone. Dit maakt het mogelijk om een ruw oppervlak op het touchscreen voelen. De stylus zou bijvoorbeeld in staat zijn om een andere textuur te geven aan verschillende app-iconen op het touchscreen. In de patenten worden twee verschillende stylussen beschreven: een pen die informatie krijgt van de iPad en een optische stylus, die met behulp van een camerasensor kan zien wat je doet.

We zijn al eens eerder patenten over haptische feedback van Apple tegengekomen: een patentapplicatie eerder deze maand legde nog uit hoe het iPhone-scherm omhoog kan bewegen om de verschillende knoppen te onderscheiden. Vlak voor de aankondiging van de nieuwe iPad waren er geruchten over tixels, waarmee het mogelijk zou zijn om textuur op het touchscreen te voelen met je vinger.

De patenten zijn interessant, maar Apple heeft ze wellicht aangevraagd om zich voor te bereiden op mogelijke rechtszaken. We gebruiken op het moment ook geen stylus bij de iPad, waardoor het niet waarschijnlijk lijkt dat we dit later wel gaan doen. Steve Jobs was bij de eerste iPhone immers fel tegen het gebruik van een stylus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2012, 15:48
Categorie iDevices
Onderwerp stylus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.