Dual camera iPhone

Patent: iPhone met tele- en groothoeklenzen

Apple heeft een patent ingediend voor een iPhone met twee cameralenzen, een tele en een groothoek, om hiermee betere foto's te schieten.

Dual camera iPhoneHet is niet voor het eerst dat we geruchten zien langskomen over een toekomstige iPhone met twee cameralenzen, maar uit een Apple-patent blijkt dat Apple kijkt naar een iPhone een met tele- en groothoeklens. Het patent draagt de titel “Small form factor telephoto camera” en is gepubliceerd door de U.S. Patent and Trademark Office.


In het patent staat beschreven hoe Apple de huidige camerasensor (die in het groothoek-spectrum valt) wil vergezellen met een kleine telecamera. Door de data van deze twee sensoren te combineren zou de iPhone beelden kunnen schieten met een veel hogere kwaliteit dan nu het geval is. Apple richt zich in het patent op een camerasysteem met een totale diepte van 6mm of minder, een brandpuntsafstand van 7mm en een telefoto-verhouding tussen de 0,74 en 1,0. Door gebruik te maken van een dynamische iris kun je hiermee een diafragmawaarde tussen de f/2,4 en f/10,0 bereiken. Een groot deel van het (zeer technische) document beschrijft de mogelijke lensoppervlakken, vergroting, curves en de fysieke afmetingen van de lenzen, evenals informatie over hoe je chromatische aberratie kunt tegengaan.

Dual camera patent

Apple heeft meerdere patenten met betrekking op de iPhone-camera, waaronder twee- en drie-sensor opstellingen voor betere beeld- en kleurkwaliteit. Daarnaast heeft Apple recentelijk het bedrijf LinX Imaging opgekocht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in speciale 2D en 3D camerasensoren. Geruchten dat de iPhone wordt uitgerust met twee cameralenzen doken eind vorig jaar al op; sommige analisten denken dat Apple het systeem gaat toepassen in de iPhone 6s, anderen vinden het nog te vroeg hiervoor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 april 2015 om 14:10
Onderwerp
Categorie
Geruchten
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.