Skitch icon

Skitch laat je op foto’s tekenen met iOS 8-extensie

Evernote's markeer-app Skitch heeft een extensie voor iOS 8 gekregen. Hiermee maak je snel aantekeningen bovenop foto's en screenshots.

Skitch iconEvernote’s markeer-app Skitch is voorzien van een extensie in de laatste update. Hierdoor is het een stuk makkelijker geworden om vanuit andere apps een snelle krabbel te maken. Zo open je bijvoorbeeld een afbeelding in de Foto’s-app, waarna je er een pijl op kunt zetten om iets aan te wijzen.

Met de extensie heb je toegang tot de basisfunctie van Skitch, maar dan vanuit andere apps. Een logische stap voor de app: we merken dat we vooral snelle annotaties willen maken terwijl we een afbeelding bekijken. Dan is het een stuk sneller om op de deelknop te drukken en Skitch te starten, waarna we de afbeelding exporteren.

Skitch extensieSkitch extensie screenshot

Je hebt in de extensie toegang tot een aantal basisknoppen van Skitch. Je tekent een pijl, schrijft op foto’s, kunt vormen maken of zet een simpele vorm neer. Ook handig is de blur-tool: hiermee maak je bijvoorbeeld namen of e-mailadressen op screenshots onscherp, zodat ze niet afgelezen kunnen worden.

Skitch werkt niet vanuit iedere app. We konden de extensie gebruiken in bijvoorbeeld de Foto’s-applicatie, maar in Safari heb je hier geen toegang toe. Wil je krabbels op een website maken? Dan moet je een screenshot maken en daarna openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2015, 13:19
Categorie Apps
Onderwerp skitch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.