ipad-air-2-vinger

Patent: gamen met sensoren achterop de iPad

Nooit meer last van een geblokkeerd scherm tijdens het spelen van een iOS-game: een Apple-patentaanvraag beschrijft hoe sensoren achterop de iPad gebruikt kunnen worden om spelletjes te bedienen.

Apple beschrijft in een vrij brede patentaanvraag de manier waarop een aanraakscherm kan worden geconfigureerd. Daarmee wil Apple een patent krijgen op hoe bijvoorbeeld een iPhone of iPad wordt ontworpen, maar in de tekst zit ook een interessante uitvinding verborgen. Apple beschrijft namelijk hoe sensoren achterop een iPad gebruikt kunnen worden terwijl je iets op de voorkant van het scherm bedient.

iPad sensoren achterkant patentDoor je vinger achterop de iPad te bewegen kun je bijvoorbeeld een kleine, virtuele joystick bedienen op het scherm. Omdat je een sensor achterop de iPad gebruikt, wordt het scherm niet door je eigen handen geblokkeerd. Dit zou volgens Apple goed van pas komen tijdens het spelen van games, waarbij virtuele knoppen er vaak voor zorgen dat je noodgedwongen de actie op het scherm met je vingers afdekt.

Het patent doet denken aan het aanraakpaneel achterop Sony’s Playstation Vita. Ook hiermee kun je de achterkant van het apparaat aanraken, om aan de voorkant op het scherm iets te doen.

Dit is alweer het tweede patent in korte tijd waarin we Apple zien verwijzen naar speciale gamebesturing. Afgelopen week bespraken we nog een kleine joystick voor in je homeknop.

Apple beschrijft in het patent ook hoe een virtueel toetsenbord op de Mac mogelijk zou zijn. Een handig patent voor een toekomstige Mac met een aanraakscherm. Met dit toetsenbord zou je net als op je iPhone of iPad kunnen typen.

De patentaanvraag werd door Apple ingediend in maart 2011, maar is nu pas voor het eerst openbaar gemaakt. Hoewel het patent een kijkje in de keuken van Apple geeft, is het nog maar de vraag wat voor concrete plannen er precies zien. Wellicht heeft Apple de aanraaksensoren voor achterop de iPad in 2011 bedacht, maar het idee daarna gelijk in de ijskast gegooid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2015, 17:20
Categorie Apple
Onderwerp patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.