PanoPal: iPhone-houder helpt bij panoramafoto’s

PanoPal is een iPhone-houder met een afstandsbediening, zodat je hem langzaam van links naar rechts kunt bewegen voor een panorama.

PanoPalDe iPhone doet al flink wat rekenwerk als je een panoramafoto maakt om zo een breder beeld aan elkaar te plakken, maar je hebt alsnog een aardig stabiele hand nodig om de brede kiekjes zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. De makers van iPhone-standaard PanoPal willen het maken van panoramashots makkelijker maken, met behulp van een ingebouwde motor en een afstandsbediening. Je zet de iPhone in de PanoPal, start de Camera-app op en beweegt de iPhone langzaam van links naar rechts met een knop op de afstandsbediening.

Voor het gebruik van de PanoPal heb je wel een plat oppervlak nodig om de standaard op neer te zetten. Is er geen tafel of ander hoog punt dat je kunt gebruiken, dan is het ook mogelijk om de PanoPal op een statief te schroeven. Met een statief in de hand voelt de PanoPal wel wat nuttelozer: hiermee is het immers veel makkelijker om zelf de iPhone van links naar rechts te bewegen. Je hebt dan alleen een Glif of een andere iPhone-statiefhouder nodig.

Je laadt de PanoPal op met een micro-USB-kabel en kunt hem aan- of uitzetten met een schakelaar onderop. De batterij biedt genoeg sap om de PanoPal 5 uur onafgebroken te gebruiken. Je kunt bovendien kiezen uit vier snelheden. Een Lightning-connector om je iPhone mee op te laden terwijl de PanoPal op bijvoorbeeld je bureau staat is er niet.

Ben je er vroeg bij, dan krijg je voor 35 dollar plus 15 dollar verzendkosten een PanoPal in maart 2014 toegestuurd. Latere ontdekkers van het project moeten 45 dollar betalen. Steek je 75 dollar in het project, dan krijg je een speciale Bluetooth-afstandsbediening. Deze verbindt ook met je iPhone, zodat je op afstand de sluiterknop bestuurt en ook bijvoorbeeld je muziek kunt bedienen. Het project moet uiteraard wel eerst slagen: de makers willen op Kickstarter 30.000 dollar inzamelen. Daarvoor hebben ze nog tot het 30 december.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2013, 16:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, panorama

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.