Quebee: Wi-Fi-camera met iPhone-app wil je in eigen video’s plaatsen

De Quebee is een draadloze camera die met je iPhone kan verbinden, zodat je filmpjes met jezelf erin kunt maken.

Quebee CameraDe Quebee is een kleine, vierkante camera die video’s kan schieten met behulp van een bijbehorende iOS-app. Het is de bedoeling dat je de camera richt op een feestje of een andere activiteit, waarna er beelden worden geschoten waar je zelf ook in staat. Je hoeft immers zelf niet meer de camera vast te houden. Het idee doet erg denken aan sommige ip-camera’s, die je ook met behulp van een app of mobiele website kunt besturen en bekijken. Dat zijn alleen vaak camera’s bedoeld ter beveiliging, terwijl de Quebee ook mooie beelden wil schieten.

Je kunt de Quebee bedienen vanuit een iPhone-app, maar het apparaatje kan zelf ook gewoon met Wi-Fi verbinden zodat je niet per se een iPhone nodig hebt. Hij zal via je draadloze internetverbinding ook opgeslagen beelden uploaden naar een cloudmap, vanuit waar je ze weer kunt bewerken. Dat bewerken kan dan ook weer vanuit de iOS-app. Het is de app-ondersteuning die Quebee vooral zal moeten onderscheiden van de gewone huis, tuin en keuken-ip-camera’s die je op soortgelijke wijze met iets minder beeld kunt gebruiken. Deze is compleet toegespitst op het maken van leuke beelden van bijvoorbeeld een feestje, in plaats van het beveiligen van je huis.

Quebee app

De Quebee heeft een Full HD-camera met een wide-angle lens, die een zo breed mogelijk deel van het onderwerp moet filmen zonder rare vervormingen te veroorzaken. Volgens de makers is de camera bovendien waterbestendig, al lijkt het ons niet verstandig om hem onder water te gebruiken. Kies je ervoor om een time-lapse-filmpje te maken, dan houdt de accu het 48 uur vol. Bij gewone opnames heb je 5 uur batterijtijd. De makers duiken verder niet uitgebreid in de specs, waardoor het lastig is om de algehele filmkwaliteit nu al te beoordelen.

Je kunt in de app kiezen uit drie opties: video, time-lapse of still. De eerste zal gewoon video-opnames maken, terwijl de tweede eens in de zoveel tijd een plaatje opslaat om later een lang filmpje te maken. De laatste optie zorgt er gewoon voor dat je foto’s kunt maken zodra je dat in de app probeert.

De makers van de Quebee bieden de camera aan via Kickstarter. Daar kun je 149 dollar plus 10 dollar verzendkosten investeren om de camera in september 2014 te ontvangen. Dan moeten ze wel eerst 100.000 dollar inzamelen, maar na een dag zitten ze al dik over de 10.000 dollar heen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2013, 18:45
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.