iculture-vandaag
iCulture Vandaag
Back to school beste agenda apps iOS

iCulture Vandaag: dit was maandag 25 augustus 2014

In iCulture Vandaag lees je over de 600 miljoen van WhatsApp, de verlaagde 4G-snelheid bij Proximus en de beste apps voor het beheren van je agenda.

sunrise-ipad-appVandaag speciale aandacht voor ons topartikel van vandaag: een vergelijking van de beste agenda-apps voor iPhone en iPad. Want zeg nou zelf: die standaard agenda-app kan veel beter. We kozen daarom agenda-apps uit voor verschillende soorten gebruikers: de ene persoon wil een strak uitziende agenda, de andere persoon wil een simpele agenda en dan zijn er ook nog mensen die een sociale agenda willen, met lekker veel Facebook-, Twitter- en LinkedIn-koppelingen. Iedereen kan zijn ideale agenda-app terugvinden in ons overzicht. Verder vandaag op iCulture zoals gebruikelijk veel nieuws, apps en koopjes. Zo keken we bijvoorbeeld al wat er na de iPhone 6 komt: aan componenten zoals de A9-processor en de M8-bewegingschip wordt nu al naarstig gewerkt.

Nieuws

 • De opvolger van de M7-chip heet Phosphorus en is al in een werkschema te zien.
 • Pas op wanneer je op linkjes in apps klikt: voor je het weet heb je een dure betaaldienst aan de lijn.
 • De Belgische provider Proximus heeft de 4G-snelheden verlaagd. Niets om je boos over te maken trouwens, want ze hadden de snelheidsverlaging een halfjaar geleden al aangekondigd.

Apps

 • We maakten een overzicht van de beste agenda-apps voor iPhone en iPad. Handig voor het nieuwe studiejaar, maar ook voor mensen die net terugkomen van de vakantie en vol goede voornemens zitten om nu eens écht die papieren agenda weg te doen.
 • De kilometerregistratie-app RitReg is een stuk handiger geworden na de update, die vandaag verscheen.
 • De chatapp WhatsApp groeit maar door: nu zijn er alweer 600 miljoen actieve gebruikers en over een paar maanden kunnen we de 700 miljoen verwachten.
 • De Rollerbank-app lost een heel praktisch probleem van veel jongeren op: de app waarschuwt als er brommer- en scootercontroles in de buurt zijn. Zelf kun je ook meldingen doorgeven.

Rubrieken

 • In iCulture Deals is onze grootste aanrader Instacast, de populaire podcast-app. Mocht je die nog niet hebben en van podcasts houden, dan moet je zeker even gaan kijken – en naar de flinke lijst met andere koopjes!

swing-copters-iculture

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

 • Extreem moeilijk is ‘ie: de nieuwe game Swing Copters van de maker van Flappy Bird. Gelukkig maakt de eerste update de game weer een stuk speelbaarder. Kom jij eindelijk voorbij het eerste poortje?
 • Maakt het offline opslaan van albums net wat handiger. Zit je in een album in Spotify, dan kan je die in de instellingen overhevelen naar Jouw Muziek en zo offline terugluisteren.
 • SwipArt iPad kunst aan de muur

 • (afgebeeld) Hoe ziet dat kunstwerk eruit aan je muur? Swipart laat Nederlandse kunstenaars hun werken uploaden in de app, waarna jij ze via een QR-code en de applicatie als scanner, op de muur kan zien hangen. Om ze daarna natuurlijk te bestellen.
 • Dit is nog eens een niche-app: het Nederlandse CarpRules laat de regelgeving zien over vissen in Frankrijk. Per gebied toont de applicatie wat toegestaan is en wat niet.
 • Hoe zien katten de wereld? Dat wil ontwikkelaar Jeroen de Leeuw laten zien in deze iPhone- en iPad-app. Hij baseerde zich op de research van Nickolay Lamm.
 • Welke noten speelde je zonet? Met Tartini in Tune neem je je gepingel op en zie je achteraf welke noten je speelde. Begonnen als stageproject, nu een volwaardige app.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 22:19
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.