ios-8-beta-4-gezondheid-tips

iOS 8 beta 5 nu beschikbaar: dit moet je weten

Apple heeft iOS 8 beta 5 beschikbaar gesteld voor iPhone, iPad en iPod touch. De nieuwe update biedt bugfixes en kleine veranderingen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios-8-beta-4-gezondheid-tipsApple heeft de vijfde betaversie van iOS 8 beschikbaar gesteld voor de iPhone, iPad en iPod touch. iOS 8 beta 5 biedt een flink aantal verbeteringen, maar introduceert ook oplossingen voor bestaande problemen. Daarmee is Apple een stapje dichterbij de publieke versie van iOS 8. Het gaat vooral om kleine toevoegingen en puntjes op de ‘i’. Zo heeft iCloud een nieuw icoon gekregen en heet HomeKit ook in het Nederlands niet meer Woninggegevens.

Vernieuwingen in iOS 8 beta 5

 • Met de Gezondheids-app kan je vanaf nu ook je longfunctie bijhouden, een techniek die Spirometrie heet. Hoe dit precies werkt is op dit moment niet helemaal duidelijk.
 • De Gezondheid-app kan nu ook gegevens exporteren en er is een optie toegevoegd om het medische ID op het toegangsscherm te tonen. Verder hebben veel gegevens een andere naam gekregen.
 • Gezondheid-app - gegevens exporteren Medische ID tonen op toegangsscherm

 • Er zijn nieuwe instellingen voor de iCloud-fotobibliotheek toegevoegd in Instellingen. Met de optie ‘Optimaliseer iPhone-opslag’ kun je ervoor zorgen dat foto’s niet de volledige ruimte op je toestel innemen. Met de tweede optie worden foto’s en video’s in volledige resolutie bewaard, wat veel opslagruimte vraagt.
 • iCloud foto's instellingen

 • In de Instellingen heeft iCloud een nieuw icoon gekregen. Ook andere iCloud-functies hebben een nieuw icoon:
 • Nieuw iCloud-icoon iCloud settings iconen

 • Opvallend genoeg heeft Apple de menu-optie ‘Woninggegevens’ nu toch weer omgedoopt naar ‘HomeKit’
 • Woninggegevens nu weer HomeKit

 • Op de iPhone krijg je een melding of je je telefoonnummer voor SMS Relay wil gebruiken. Met deze functie kun je, naast iMessages, ook sms-berichten op je Mac ontvangen en versturen (foto via MacRumors).
 • SMS Relay

iOS 8 beta 5 installeren

iOS 8 beta 5 is te installeren voor ontwikkelaars en goedgekeurde testers. Je installeert de update vanaf je iPhone, iPad of iPod touch door te gaan naar Instellingen > Algemeen Software-update. Je moet dan wel een eerdere betaversie van iOS 8 hebben geïnstalleerd. Zit je nog op iOS 7 of een eerdere iOS-versie? Dan moet je de iOS 8-beta en de laatste beta van iTunes op een computer downloaden vanuit Apple’s ontwikkelaarsportaal. Hiertoe hebben alleen ontwikkelaars toegang. Vervolgens installeer je de iOS 8-beta vanuit de betaversie van iTunes, door de iPhone te kiezen en met Alt (Windows) of Option (OS X) ingedrukt op Zoek naar update te drukken.

Voorgaande beta’s

iOS 8 beta 5De eerste beta van iOS 8 verscheen op 2 juni 2014. Sindsdien kregen we eens in de zoveel weken een nieuwe betaversie. Hoeveel beta’s Apple wil uitbrengen voor iOS 8 verschijnt, is niet bekendgemaakt. Wel zijn er geruchten: in juli werd nog beweerd dat iOS 8 beta 5 de laatste beta zal zijn, voordat Apple de Golden Master uitbrengt. Een Golden Master is vaak identiek aan de uiteindelijke, publieke versie van een iOS-update.

Let op! Beta’s van iOS 8 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 8-betasoftware. Hierop staat een onmiddellijke ban van 2 maanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 augustus 2014 om 18:54
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.