icloud-fotos

OS X Yosemite 10.10.3 met Foto’s-app nu voor iedereen beschikbaar

Apple heeft OS X Yosemite 10.10.3 beschikbaar gesteld voor alle ondersteunde Macs. Yosemite 10.10.3 bevat de nieuwe Foto's-app met iCloud.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

yosemite-featureApple heeft OS X Yosemite 10.10.3 voor beschikbaar gesteld voor alle ondersteunde Macs. In Yosemite 10.10.3 wordt onder andere de compleet nieuwe OS X Foto’s-app toegevoegd, die via iCloud synchroniseert met de foto’s op je iPhone of iPad. Het is met de Foto’s-app mogelijk om je afbeeldingen te sorteren en te bewerken. Daarmee vervangt Apple iPhoto op de Mac.

Lees ook: Foto’s voor OS X: alles over de standaard foto-app voor de Mac

Heb je Yosemite op je Mac geïnstalleerd, dan kun je upgraden naar OS X 10.10.3 vanuit de App Store. Daar druk je op Updates, waarna je op de Update-knop drukt aan de rechterzijde van de software-update. Je moet bij de installatie mogelijk je Mac opnieuw opstarten. Zit je nog niet op de meest recente versie van OS X? Je kunt dan Yosemite gratis downloaden in de App Store. Een lijst met ondersteunde Macs vind je in ons Dossier Yosemite. Op het moment van schrijven is Yosemite 10.10.3 nog maar net uit. Het kan daarom even duren totdat de update voor iedereen beschikbaar is. Zie je hem nog niet staan? Dan raden wij aan om het later nog eens te proberen.

fotos-app-mac-iphone

Je krijgt in de nieuwe Foto’s-app veel foto’s tegelijk in beeld, waarbij je kunt klikken op één afbeelding voor een detailshot. Vanuit deze weergave kun je informatie toevoegen en de afbeelding bewerken. Alle aanpassingen gemaakt in foto’s die op de iPhone staan worden gesynchroniseerd. Meer weten over de nieuwe Foto’s-app? Lees dan het volgende artikel: Foto’s voor OS X: alles over de standaard foto-app voor de Mac

Naast een nieuwe app voor foto’s, bevat Yosemite 10.10.3 ook een aantal andere wijzigingen. De manier waarop je emoji gebruikt op de Mac is bijvoorbeeld veranderd, waardoor je gebruik kunt maken van meer huidskleuren. Ondersteuning voor de nieuwe Force Touch-trackpad van de 12-inch MacBook is in 10.10.3 toegevoegd, wat betekent dat ook ontwikkelaars hier speciale apps voor mogen uitbrengen.

Daarnaast zijn er de nodige bugs gefixt, zijn Spotlight-suggesties toegevoegd aan de Lookup-tool en zou de Wi-Fi-verbinding verbeterd moeten zijn. Op deze supportpagina (Engels) lees je alles over alle verbeteringen en wijzigingen in OS X 10.10.3.

Apple heeft ook iOS 8.3 met Nederlandse Siri beschikbaar gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2015, 13:57
Categorie Mac & macOS
Onderwerp yosemite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.