Nooit meer vergeten omzetbelastingaangifte te doen met Btw-Alert

Met de Btw-alert applicatie krijg je een herinnering wanneer je de btw-aangifte voor ondernemers moet insturen. Je vergeet nooit meer de belastingaangifte.

Belastingdienst spotlightBen je een ondernemer en moet je maandelijks of per kwartaal omzetbelastingaangifte doen? Dan is de kans groot dat je in alle drukte je aangifte wel eens vergeet tot het te laat is. Met Btw-Alert kun je ervoor zorgen dat je nooit meer vergeet je zakelijke btw-aangifte in te dienen.

De Belastingdienst stuurt netjes een brief of e-mail wanneer het tijd is om aangifte te doen, maar verstuurt deze vrij vroeg in het traject. Grote kans dat je alle papierwerk, bonnetjes en facturen nog niet op orde hebt. En de kans is dus reëel dat je er niet meer aan denkt tot het te laat is. Btw-Alert blinkt uit in eenvoud, maar is o-zo-praktisch. Je voert je btw-nummers in en vertelt daarbij of je de aangifte per maand, kwartaal of jaar moet indienen. Vervolgens geef je aan hoe lang voor het verstrijken van de termijn je een waarschuwing wilt ontvangen. Als je weet dat je alle papierwerk pas 5 dagen van tevoren in orde hebt, dan zet je de herinnering op 5 dagen ervoor, maar je kunt je ook 30 dagen eerder laten waarschuwen. Ook geef je een tijd op wanneer de app een herinnering moet versturen.

Btw-Alert kan je via een push-bericht herinneren aan je aangifte maar is ook in staat de herinnering in je agenda te zetten. Je hebt hierbij keuze uit alle agenda’s op je iPhone, inclusief Google Agenda’s.

Btw-Alert Btw-Alert

In het hoofdscherm zie je met een soort timer hoe lang het duurt tot de volgende aangifte, met onderin beeld extra informatie (rekeningnummer van Belastingdienst, je eigen btw-nummer, et cetera). Swipe je naar links dan zie je de volgende vier betalingstermijnen. Niet erg spannend, maar het kan van pas komen.

Qua functionaliteit houdt het hier wel mee op; er is geen documentatie ingebouwd die je helpt met het invullen van je aangifte, je kunt geen koppeling maken met je DigiD om bepaalde gegevens te downloaden, je kunt je ingestuurde aangiftes niet opslaan in de app… maar ben je iemand die zijn aangifte nog wel eens wil vergeten, dan is Btw-alert een prettig geheugensteuntje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2015, 17:04
Categorie Apps
Onderwerpen belasting, ondernemers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.