iCulture iKids logo

iKids week 11: Pepi Bath 2, juf Jannie en meer

In de iKids van week 11 lees je over eigen spellen ontwerpen met Adventure Time Game Wizard, in bad gaan met Pepi Bath 2 en woorden leren met juf Jannie.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoDeze editie van de iKids heeft eigenlijk van elke smaak wat: een gouwe ouwe, een opvolger van een klassieker en een modern spel met toegevoegde realiteit. Om bij die laatste app te beginnen: in Adventure Time Game Wizard kunnen kinderen getekende spellen via de camera van de iPad tot leven wekken. En ja, dat is precies zo cool als het klinkt. Maar ook Pepi Bath 2, een fijne app die het tandenpoetsen, handen wassen en in bad gaan voor kinderen een stuk plezieriger maakt, is de moeite waard. Neem tot slot nog een kijkje bij de vernieuwde taal-app van juf Jannie en deze speelzondag kan niet meer stuk!

Pepi Bath 2

Goed nieuws voor liefhebbers van de populaire Pepi Bath app, want sinds deze week is ook een opvolger in de App Store te vinden. De meest in het oog springende vooruitgang bij Pepi Bath 2 is dat je naast een jongetje en een meisje ook een leuke kat of hond kan schoonmaken, maar er valt meer te ontdekken. Zo heeft deze app nieuwe scenes – het opvouwen van kleding, het aankleden in de slaapkamer – maar ook verbeterde graphics en nieuwe animaties. Gelukkig zijn er ook dingen hetzelfde gebleven. Alle scenes zijn bijvoorbeeld nog steeds zowel in chronologische volgorde te spelen als lekker door elkaar heen en heeft ook Pepi Bath 2 geen in-app aankopen. Voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar, met name degenen die nét voor het tandenpoetsen of het verplichte bad ineens uit het zichtveld verdwijnen, is dit een aanrader.

Taal en woordenschat – de zee – juf Jannie leer me de woorden

Deze educatieve app van juf Jannie bestaat al bijna vier jaar, maar werkte niet met iOS 8. Nu is de app gelukkig bijgewerkt en heeft daarbij meteen een nieuwe lik verf gekregen, met meer oefeningen en meer variatie. Voor wie de app nog niet kent: met Taal en woordenschat kunnen kinderen woorden, lidwoorden en zinnen binnen het thema ‘zee’ leren door op verschillende plekken op het scherm te drukken. Dat kan op meerdere manieren. Zo kan een tik op het scherm het woord benoemen, maar kan er ook worden gevraagd om een bepaald woord zelf aan te drukken. Bij een extra tik op een dier, plant of ander onderwaterverschijnsel vertelt de app een leuke wetenswaardigheid over dat object, bijvoorbeeld dat een haai graag vis eet. In totaal heeft de app zes oefeningen, een prettige vertelstem en een heleboel vrolijke tekeningen. Fijn dat deze app weer voor iedereen beschikbaar is.

Adventure Time Game Wizard

Adventure Time Game Wizard is een mooi voorbeeld van een app die realiteit en animatie op bijzondere wijze samenbrengt. In de applicatie van Cartoon Network kunnen kinderen namelijk eigen spellen ontwerpen met pen en papier, om deze vervolgens te fotograferen en op de iPad uit te spelen. Ze kunnen dus als ware game-ontwerpers aan de slag, door ongelimiteerd levels te bouwen binnen een fantasiewereld die The Land of Ooo heet. Naast de app heb je alleen een starterskit nodig, die je via de Game Wizard website kunt uitprinten. Daarna mag je dus een eigen speelveld creëren, maar ook als het level is ingeladen valt er nog van alles aan te passen. Zo kun je spelitems toevoegen door op papier bepaalde icoontjes te tekenen, maar deze ook pas later digitaal aanmaken. Mochten kinderen een keer geen zin hebben in al dat creatieve gedoe: er zijn ook bestaande levels om te spelen. Adventure Time Game Wizard is geschikt voor kinderen van 9 tot 11 jaar en heeft geen in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:56
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.