Gerucht: ‘Apple gebruikt IGZO-technologie voor nieuwe iPad-schermen’

Digitimes heeft alweer geruchten over de iPad 3: er zou IGZO-technologie voor de schermen worden gebruikt. De schermen, geproduceerd door Sharp, zijn energiezuiniger en hebben een hogere resolutie. Ook zijn ze platter.

white_ipad_2Een nieuwe dag, een nieuw iPad-gerucht van Digitimes. Gisteren sloegen ze de plank mis met hun bewering dat er nieuwe iPads op MacWorld/iWorld in januari onthuld zullen worden, deze keer proberen ze het opnieuw met een claims die al eens eerder is gedaan.

Apple zou voor de volgende generatie iPad gebruik maken van IGZO-schermtechnologie in plaats van de huidige IPS-schermen. De IGZO-panelen (indium gallium zinc oxide) worden gemaakt door Sharp en hebben een hogere resolutie. Daardoor wordt volledige HD-resolutie mogelijk, zeggen de bronnen van Digitimes.

Momenteel maakt Apple nog gebruik van IPS-technologie (in-plane switching) voor de huidige iPad-schermen. De suggestie voor een overstap naar IGZO werd al eens eerder gemaakt, namelijk in een onderzoeksnotitie van analist Peter Misek. Hij schreef in november:

Also, we believe that Apple and Sharp together have a modified IGZO (indium, gallium, zinc) technology to achieve 330 dpi, which is sufficient for an HD display while not using IPS nor having to include dual-bar LED backlighting.

Apple en Sharp zouden IGZO zodanig hebben aangepast om een resolutie van 330 dpi te halen. Voordelen zijn een platter design, langere batterijduur en betere gebruikservaring. Afgelopen april kondigde Sharp aan dat ze de nieuwe IGZO-panelen in de loop van 2011 in massaproductie zouden gaan aanbieden. IGZO-panelen zijn ook goedkoper te maken, hebben een hogere resolutie en voorkomen wellicht dat Apple een tweede lichtbalk moet toevoegen aan het scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2011, 12:18
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.