M7 Motion Coprocessor

Opvolger M7-chip heet ‘Phosphorus’ en bevat barometer

De opvolger van de M7-chip heeft codenaam 'Phosphorus' gekregen en bevat extra functies, zoals data inlezen van externe accessoires.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-m7-bewegingschipApple introduceerde bij de iPhone 5s voor het eerst een speciale co-processor voor bewegingsfuncties, de M7. De kans is groot dat een soortgelijke co-processor ook in de volgende generatie iPhone aanwezig zal zijn. De eerste aanwijzingen zijn daarvoor nu gevonden: de opvolger van de M7-chip heeft codenaam ‘Phosphorus’ gekregen en is te zien in een ontwerpschema. De officiële naam zal vermoedelijk M8 worden. Volgens GeekBar, die het schema op de Chinese berichtendienst Weibo publiceerde, zitten er in de Phosphorus-chip een aantal nieuwe functies, zoals een barometerfunctie.

Opvallend is verder dat de chip lijkt te gaan communiceren met externe accessoires. Dat wijst op een verbinding met externe accessoires zoals fitnesstrackers, sporthorloges en misschien zelfs de Apple iWatch. Ook zitten er meetfuncties voor stappentellers en bewegingsanalyse in, zoals al het geval was bij de M7. De chip zorgt ervoor dat de normale processor van de iPhone in slaapstand kan blijven als je metingen van allerlei accessoires wilt inlezen en dat bespaart energie, waardoor je batterij langer meegaat.

phosphorus iphone schema

Als eerdere geruchten kloppen gaat Apple begin september de nieuwe iPhone aankondigen. Afgaande op voorgaande jaren zou de uitnodiging voor het evenement in de loop van volgende week naar buiten moeten komen.

Lees ook: Beste fitnessapps voor de M7-chip van iPhone 5s

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2014, 13:22
Categorie Geruchten
Onderwerp m7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.