MyFitnessPal CalorieënTeller telt nu ook stappen via gadgets en M7

MyFitnessPal voor iPhone en iPad telt behalve calorieën nu ook stappen, zowel via sportgadgets als door gebruik van de M7-processor.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

myfitnesspal icoonGoed nieuws voor liefhebbers van calorieënteller MyFitnessPal: de populaire app gaat nu ook stappen en activiteiten meten via bluetooth-koppeling met sportgadgets als de Fitbit, Jawbone UP en andere trackers. Op die manier zie je jouw dagelijkse stappen direct op het startscherm van MyFitnessPal en worden de de calorieën die je invoert dagelijks afgezet tegen de gemeten activiteiten van die dag. Beide functies zijn gratis toegankelijk voor alle gebruikers. Voor wie MyFitnessPal niet zoveel zegt: de app beweert met meer dan 3.000.000 voedselsoorten de grootste voedseldatabase van alle iOS calorieëntellers te hebben en synchroniseert alle informatie met de website.

Daarnaast hebben de ontwikkelaars van MyFitnessPal ondersteuning voor de M7 processor in de iPhone 5s toegevoegd, zodat mensen ook stappen kunnen tellen door alleen hun iPhone te gebruiken. In de praktijk kunnen bezitters van een iPhone 5s dus kiezen of ze hun activiteiten willen tracken via de iPhone of een specifieke sporttracker. Wat betreft privacy zeggen de makers geen informatie over je locatie te ontvangen en alleen het aantal stappen dat je zet te registreren. De accuduur zou volgens hen niet onder de M7-prcessor moeten lijden, omdat de app bewegingsactiviteiten van de coprocessor alleen tijdens het reguliere synchronisatieproces van MyFitnessPal raadpleegt.

calorieen myfitnesspalvoedingswaarden myfitnesspal

Naast 350 verschillende trainingen heeft MyFitnessPal ook een barcodescanner die codes van voedsel scant en overeenkomsten in de database zoekt. Bovendien worden zowel veelgebruikt voedsel als complete maaltijden automatisch opgeslagen, zodat je ze later opnieuw kunt gebruiken. Ook handig: de app heeft een receptencalculator waarmee je eigen recepten kunt invoeren om de voedingswaarde te berekenen. Een alternatieve app die ook zowel calorieën als stappen telt is bijvoorbeeld Argus.

Downloaden: MyFitnessPal CalorieënTeller en DieetTracker (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:17
Onderwerpen fitness, m7, quantified self, stappenteller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.