Opsporing verzocht: 119 iPhones gestolen uit Britse winkel

De kraak van een O2-winkel in het Engelse Basildon leverde de inbrekers 119 iPhones op. De iPhones hebben een waarde van zo'n 30.000 Britse pond.

BasildonDeze keer gaat het niet om de 1,3 tot 1,6 miljoen iPhones die volgens schattingen van de radar zijn verdwenen, maar een daadwerkelijke diefstal. Het schijnt te gaan om 119 iPhones, met een waarde rond 30.000 Britse pond, die uit een filiaal van O2 zijn gestolen. De gebeurtenis deed zich voor in Basildon, in het Zuidoosten van Engeland. Dieven voerden de inbraak maandagavond vlak na winkelsluiting uit.

Een woordvoerster van O2 bevestigde de inbraak maar wilde geen verder commentaar geven omdat er een politieonderzoek loopt. Een bron die verder onbekend blijft, heeft de Britse website Mobile Today verteld dat de dieven de boel behoorlijk hebben leeggeroofd. Of de inbrekers er veel aan zullen hebben is nog maar de vraag: de winkelier heeft van alle iPhones waarschijnlijk de serienummers en de IMEI-codes, waardoor het makkelijk is om ze te blokkeren op de Britse mobiele netwerken. Maar dat weerhoudt ze natuurlijk niet om de iPhones in een koffer te gooien (119 stuks wegen zonder verpakking ‘maar’ 16 kilo) en elders op de wereld te verpatsen of stuksgewijs via eBay te verkopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2008, 14:31
Categorie iDevices
Onderwerpen diefstal, inbraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.