Opnieuw geruchten over 32GB iPhone

Het gerucht over een 32GB iPhone is terug. Deze keer met een goed argument: Toshiba is momenteel bezig om 32GB NAND Flash-chips te produceren die in de toekomstige iPhone passen.

toshiba 32gb nandMacworld 2009 is over ongeveer een maand maar de glazen bollen kunnen alweer uit de kast. We hadden zo vlak voor de kerst eigenlijk wel weer een revival van het gerucht over de iPhone nano verwacht, maar het is de 32GB iPhone geworden. Enerzijds lijkt het makkelijk om te voorspellen dat er na de 16GB iPhone vast wel een 32GB iPhone zal komen, maar Macrumors denkt dat de timing goed is. Toshiba is in het vierde kwartaal van 2008 begonnen met massaproductie van 32GB-geheugenchips.

Op dit moment heeft de iPhone alleen ruimte voor een enkele 16GB NAND Flash-chip, omdat er ruimte in beslag wordt genomen door de communicatiehardware (bijvoorbeeld antennes en communicatiechips). Bij de iPod touch ruimte is voor twee chips, waardoor deze de dubbele hoeveelheid geheugen van 32GB kan bevatten. De nieuwe 32GB NAND Flash-chips van Toshiba zouden in de toekomstige iPhone en iPod touch gebruikt kunnen worden. Maar er is meer mogelijk: Intel heeft inmiddels Flash-chips ontwikkeld met een capaciteit van 64GB, die begin 2009 beschikbaar komen.

Via: Macrumors en MacBlogz

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2008, 1:30
Categorie iDevices
Onderwerpen flash, toshiba

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.