Ontwikkelaars kunnen nu gratis iPhone-applicaties weggeven

Ontwikkelaars kunnen voortaan gratis promotiecodes voor hun applicaties weggeven. Ze kunnen maximaal 50 codes aanmaken, waarmee ze de applicatie bijvoorbeeld aan reviewers of prijswinnaars kunnen sturen.

promotie applicatieApple heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de App Store, die het voor ontwikkelaars veel gemakkelijker maakt om gratis applicaties weg te geven. Zo’n applicatie is bijvoorbeeld handig om naar reviewers te sturen, of om winnaars van een prijsvraag te voorzien van een gratis app. Ook voor promotiedoeleinden is de nieuwe functie handig. Het voorkomt dat ontwikkelaars met Ad-hoc distributie aan de slag moeten gaan en daarbij Device-ID’s moeten opvragen. In plaats daarvan kunnen ontwikkelaars nu maximaal 50 promotiecodes aanmaken, waarmee de ontvanger de betreffende applicatie gratis kan downloaden.

Op dit moment is de functie alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store. Het inwisselen van een promotiecode voor een gratis applicatie gaat op vergelijkbare wijze als het inwisselen van een kadobon: door op de knop Redeem Code te klikken en vervolgens de betreffende code in te vullen.

Via: Macrumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2008, 0:46
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.