Teardown SSD MacBook Pro 2016

‘Apple wil Toshiba’s geheugendivisie overnemen, maar is niet de enige’

Apple heeft interesse in Toshiba's geheugendivisie, maar ook Foxconn, Google, Amazon en Western Digital zijn in de race voor een overname.

Apple zou interesse hebben in een bedrijfsonderdeel van Toshiba, dat gespecialiseerd is in opslag. Maar er zijn ook nog andere kapers op de kust, waardoor Apple momenteel verwikkeld is in een biedingsstrijd. Dat schrijft de Korea Herald. Ook Amazon en Google zijn in de strijd.

iPhone 7 teardown door iFixit: openen van de behuizing

Apple wil Toshiba’s geheugendivisie

Toshiba’s bedrijfsonderdeel dat NAND flashgeheugen produceert staat in de etalage. Het bedrijf is goed voor zo’n 20 procent van de wereldwijde NAND-productie. De kans dat Apple de strijd wint is niet zo groot, want er zouden in totaal 10 geïnteresseerden zijn, die tegen elkaar opbieden. Een combinatie van chipmaker Broadcom en investeringsmaatschappij Silver Lake zou van plan zijn om 18 miljard dollar te betalen voor het bedrijfsonderdeel van Toshiba. Dit geeft aan om welke bedragen het gaat. Mocht Apple uiteindelijk winnen, dan zal het een mijlpaal zijn in de geschiedenis van Apple. Voor Beats betaalde Apple in 2014 een recordbedrag van ‘slechts’ 3 miljard dollar.

Ook Western Digital zou interesse hebben in Toshiba’s opslagdivisie, omdat het een stabiele leverancier is van opslag voor smartphones en dataservers. Apple’s eigen toeleveranciers TSMC en Foxconn zouden ook interesse hebben. Het is mogelijk dat zij namens Apple onderhandelen. Volgens bronnen wordt Western Digital als de meest aantrekkelijke koper beschouwd en staat Foxconn op de laatste plaats als minst aantrekkelijke. Toshiba en de Japanse overheid willen het liefst niet aan een Chinees bedrijf verkopen, uit angst dat er technologische geheimen uitlekken.

Minder afhankelijk van Samsung
Wat moet Apple met een eigen opslagfabriek? In ieder geval kunnen ze daarmee iets onafhankelijker worden van Samsung, die nu de NAND-geheugenmodules voor veel mobiele apparaten levert. Apple koopt NAND-geheugen in bij Samsung en Toshiba: zo bevat de iPhone 7 Plus geheugenmodules van Toshiba, terwijl de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar is voorzien van Samsung-flashgeheugen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2017, 17:34
Categorie Geruchten
Onderwerpen geheugen, overname, toshiba

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.