‘Ontwikkelaars mogen van Apple volumeknop in iOS niet meer aanpassen’

Apple zou ontwikkelaars van foto-apps zoals Camera Aweseome verbieden de volumeknoppen van de iPhone te gebruiken. De functie zit nog wel gewoon in Camera+ die vorige week een update kreeg.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

'Ontwikkelaars mogen van Apple volumeknop in iOS niet meer aanpassenVolgens sommige ontwikkelaars mag de functie van de fysieke volumeknop op de iPhone niet meer worden aangepast. In het verleden was hier veel ophef over omdat foto-apps de knoppen niet mochten gebruiken om foto’s te maken. Met iOS 5.0 keerde de functie weer terug, maar dat blijkt dus binnenkort op te houden. Harry McCracken van Time viel op dat de functie ontbrak in de update van de app Camera Awesome. Uit navraag bij ontwikkelaar SmugMug blijkt dat Apple zelf heeft gebeld om te zeggen dat de functie in een toekomstige iOS-update zal verdwijnen.

Topman Don MacAskill van SmugMug voegde er verder aan toe dat Apple nog niet heeft gezegd of ze voor een manier gaat zorgen dat toch van de volumeknoppen gebruik gemaakt kan worden. Hij verwacht dat in meer apps binnenkort de ondersteuning voor de volumeknoppen zal verdwijnen.

Opvallend genoeg wordt de functie nog wel ondersteund in Camera+, die vorige week nog is geüpdatet. Deze app is in het verleden enkele maanden niet in de App Store te vinden geweest omdat ze de volumeknoppenfunctie bleven ondersteunen. Ontwikkelaar Tap Tap Tap heeft de feature zelfs enige tijd verborgen. Toen Apple erachter kwam werd de app alsnog verwijderd uit de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2012, 19:56
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen camera, volume purchase program

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.