Bladepad verandert je iPhone in een draagbare gameconsole

Met de Bladepad kan je je iPhone omtoveren in draagbare console. De accessoire maakt het mogelijk om een externe gamecontroller te gebruiken om je iPhone-games te besturen.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

Bladepad verandert je iPhone in een draagbare gameconsoleDe iPhone is het mobiele apparaat bij uitstek om op te gamen, maar de die-hard gamers raken hun scherm liever niet aan en hebben liever een fysieke controller met knoppen in hun hand. De Bladepad maakt van je een iPhone een PSP of Nintendo DS. Ze zijn nu actief op zoek naar ontwikkelaars die hun accessoire willen ondersteunen.

Of de Bladepad zich kan onderscheiden van andere game-accessoires is nog maar de vraag. Er zijn tal van externe controllers die op een vergelijkbare manier werken. Zo maakt ook de Bladepad via Bluetooth verbinding met de iPhone. Hierbij moet je je iPhone in de case leggen waarbij je je scherm niet meer hoeft aan te raken om deze te bedienen.

De Bladepad is nog niet officieel te krijgen maar laat wel zien wat mogelijk is met de iPhone. Een probleem is nog, dat ontwikkelaars hun games voor elk nieuw game-accessoire moeten aanpassen. Wellicht dat Apple beter een standaard kan ontwikkelen voor dergelijke externe gamecontrollers. Nu lijkt het eerder een kip en ei verhaal te worden. De Bladepad moet zo’n vijftig euro gaan kosten. Het is niet duidelijk wanneer deze beschikbaar zal zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=LL9BP5ZoLPo&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2012, 14:05
Categorie Accessoires
Onderwerp gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.