Ontwikkelaars kunnen in iOS 7 Apple Maps 3D-beelden toevoegen aan eigen apps

Apple geeft in iOS 7 ontwikkelaars de mogelijkheid om 3D-beelden en extra datalagen in kaarten op te nemen, afkomstig uit de Apple Maps-dienst.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

overview_developertoolsOntwikkelaars krijgen in het Map Kit-framework in iOS 7 (MapKit.framework) de mogelijkheid om allerlei informatie uit Apple Maps op te nemen. Zo wordt het mogelijk om locatiegbaseerde informatie te tonen inclusief 3D-beelden. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn in reisgidsapps, die niet alleen een kaartje van de locatie laten zien, maar ook 3D-luchtbeelden hoe de bezienswaardigheid er van bovenaf uitziet. Je kunt daarbij ook het perspectief aanpassen, zodat je rondom een object kunt cirkelen om alle details te bekijken. De 3D-weergave in de apps van derden is gelijk aan de 3D-beelden die je in de officiële Apple Kaarten-app ziet. Er zitten ook nieuwe mogelijkheden in voor makers van navigatie-apps, zoals extra datalagen die boven of onder bepaalde content worden getoond.

parijs 3d

Maar ze kunnen bij een kaartje ook richting en kanteling laten zien en laten manipuleren. Vanuit een app kan een ontwikkelaar routebeschrijvingen opvragen (met MKDirections) en die informatie gebruiken om een routelaag op een kaart te tonen. Of hij kan een stilstaande kaartafbeelding maken om die in een app te tonen (met MKMapSnapshotter). In Map Kit Framework Reference legt Apple uit wat de mogelijkheden zijn van deze classes uit met Map Kit Framework (alleen toegankelijk voor geregistreerde ontwikkelaars). Ontwikkelaars hebben nog een paar maanden de tijd om met de nieuwe kaartfuncties aan de slag te gaan. iOS 7 wordt momenteel getest en staat voor dit najaar op de planning, waarschijnlijk september. Alle toestellen vanaf de iPhone 4 zijn ervoor geschikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie Apps
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, developers, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.