Photojojo Pocket Reflector zorgt voor betere belichting van iPhone-foto’s

De Photojojo Pocket Reflector is een uitvouwbaar reflectiescherm, waardoor je vakantiefoto's beter worden belicht. Vooral bij ongunstige lichtomstandigheden is de flitser van de iPhone niet voldoende.

pocket-reflectorPhotojojo heeft een nieuw accessoire uitgebracht voor mensen die graag met hun iPhone fotograferen. Het zorgt ervoor dat vrienden nóg beter op de foto staan als je de komende weken foto’s op het strand, op terrassen of op de boot gaat maken. De Pocket Reflector is een opbouwbare projector die ervoor zorgt dat mensen en objecten die je fotografeert altijd goed zijn verlicht.


Vooral als je met je iPhone foto’s maakt heb je niet de geavanceerde instellingen voor belichting, zoals je op een pocketcamera of DSLR vindt. De Pocket Reflector werkt volgens hetzelfde principe als de reflectieschermen die professionele fotografen gebruiken. Je kunt het gebruiken voor instagrams of voor betere productfoto’s als je spullen op Marktplaats wilt zetten. De ene kant van de Pocket Reflector is wit voor zacht en natuurlijk licht, de andere kant is zilverkleurig en zorgt voor een heldere en geconcentreerde belichting.

pocket-reflector-5De Pocket Reflector komt van pas wanneer de zon ongunstig staat. Een voorbeeld: je bent op vakantie en wilt je reisgenoten op de foto zetten bij een monument of ander bezienswaardig object. Maar de zon komt uit een ongunstige hoek en je kunt ook niet vanuit een andere hoek fotograferen, want dan staat het monument er niet goed op. Het gevolg is dat de personen op de foto donkere vlekken worden, met weinig detail. Met een reflector weerkaats je de zonnestralen, zodat de gezichten van de personen toch goed verlicht zijn. Op deze pagina vind je meer informatie hoe een reflector werkt, zodat ook duidelijker wordt dat een reflector een gelijkmatiger en mooiere belichting geeft dan een flitser.

Je vindt ze in fotografiewinkels als groot rond scherm of als uitklapbaar parapluutje. Beide varianten kosten tussen de 20 en 35 euro en hebben een diameter van ongeveer een meter, maar zijn niet zo draagbaar als de Pocket Reflector, die opvouwbaar is tot een pakketje van 13 centimeter.

De Pocket Reflector is voor $15 exclusief verzendkosten te koop bij Photojojo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2013, 10:02
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, fotografie
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.