marc newson foto

Bekende ontwerper Marc Newson stapt over naar Apple’s designteam

Marc Newson, goede vriend van Jonathan Ive, is in dienst getreden bij Apple. Hij gaat werken in het designteam van Ive.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

marc newson fotoMarc Newson is bij Apple in dienst getreden als productontwerper. Newson is niet alleen een goede vriend van Jonathan Ive, maar werkte kortgeleden ook al eens met Ive samen aan een aantal producten voor een (RED)-veiling. Newson voerde in het verleden opdrachten uit voor Ford, Nike, Qantas Airways en het Nederlandse G Star. Zijn ontwerpen zijn onder andere geëxposeerd in het Museum of Modern Art. Newson’s nieuwste job zal betekenen dat hij regelmatig in Cupertino moet zijn, waar hij gaat werken in het designteam van Ive.

Ive werkte al samen met Newson en zegt in een reactie dat hij blij is om met “een van de meest invloedrijke ontwerpers van de huidige generatie” te kunnen werken. Wat Newson gaat doen is nog even onduidelijk. Een woordvoerder wilde geen antwoord geven op de vraag of Newson uitsluitend voor Apple gaat werken, of ook projecten buiten het bedrijf blijft doen. Hoe de werkverdeling tussen Ive en Newson wordt, is ook nog onduidelijk. Een van de producten die Ive en Newson samen ontwierpen was de hieronder afgebeelde Mac Pro, helemaal uitgevoerd in rood.

red_mac_proApple is de afgelopen tijd fanatiek bezig om nieuwe medewerkers op hoog niveau binnen te halen, van experts op het gebied van wearables en sensoren tot topmensen afkomstig uit de wereld van mode en design. De meest opmerkelijke nieuwkomers zijn Dr. Dre en Jimmy Iovine van Beats, Angela Ahrendts van Burberry en Paul Deneve van Yves Saint Laurent. Ook trad Ben Shaffer van Nike in dienst bij Apple. Vaak werd bij deze nieuwe medewerkers gezegd, dat ze vooral waren aangetrokken om de introductie van de iWatch te begeleiden, omdat het niet alleen een technisch speeltje gaat worden, maar ook modebewuste gebruikers moet aanspreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2014, 11:08
Categorie Apple
Onderwerpen design, jonathan ive, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.