iculture-vandaag
iCulture Vandaag
ipod-touch-16GB-camera

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 5 september

Vandaag op iCulture: een verhaal over Apple's rampenteam, tips voor school of studie, Apple belooft betere beveiliging voor iCloud en de iPod touch bestaat 7 jaar.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Mophie-SpectrumWe zaten vandaag diep in de serverkast, hier op de redactie, om de site nog even flink te verbeteren voordat Apple’s grote evenement op 9 september losbarst. Ondanks al deze drukte kwamen er echter de nodige app-updates en nieuwsberichten voorbij, waar je ook alles over kon lezen. Apple wil bijvoorbeeld de beveiliging van iCloud fors verbeteren. Daarnaast twijfelden we over de toekomst van de iPod en lazen we het nodige over Apple’s rampenteam voor nieuwe iPhones. En ben je weer met school of studie begonnen en is de batterij van je iPhone wel heel snel leeg? Dan hebben wij een round-up van de beste batterijcases!

Nieuws

Apps

  • We publiceerden een nieuwe gids: met deze apps kom je het studiejaar door.
  • Bijzonder: Facebook’s met veel bombarie in de markt gezette Slingshot, laat nu zijn meest bijzondere functie alweer los.
  • Vormt PROscanner een bedreiging voor winkels? Met de app scan je producten om te zien of er webshops zijn die ze goedkoper aanbieden. Althans: dat is de bedoeling. Wij gingen natuurlijk kijken of het ook echt werkt.
  • Een van de fijnste fotocollage-apps op de iPhone is er nu ook op de iPad, met vernieuwde interface: Fuzel.
  • In de app van humorsite 9GAG kan je eindelijk zoeken op je favoriete memes.

Accessoires

  • We maakten een round-up van de 5 beste batterijhoezen, zodat je het einde van de schooldag of werkdag moeiteloos haalt met je iPhone.

Nog meer vandaag

tocomail gmailApps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

  • (afgebeeld) Na zich te richten op kleuters, heeft Tocomail nu een app uitgebracht die zich richt op tieners. Die kunnen met hun eigen Gmail-account mailen en chatten in de app, maar dan wel met een inbox en contacten die door ouders zijn toegelaten. Goed idee? Tja: tieners mailen amper en de app ziet eruit alsof hij – nog steeds – voor kleuters is bedoeld. Nee, dit wordt hem niet.
  • De virtuele telecomprovider waarbij je per dag aangeeft of je er gebruik van wil maken, heeft zijn app vernieuwd. In *bliep worden nu de juiste prijzen getoond voor bundels in het buitenland en de applicatie moet vooral veel sneller zijn dan voorheen.
  • Afbeeldingen, bestanden en andere bijlagen zijn nu makkelijk in te voegen in chats bij BlackBerry’s Messenger. Ook kan je de gesprekskwaliteit beoordelen nadat je hebt gebeld via de app en hoor je geen dubbele berichten meer te ontvangen voor reeds gelezen berichten.
  • wil je nog meer motiveren om harder en vaker te rennen en heeft daarom de statistieken bijgeschaafd. Je ziet beter hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoeveel meters je hebt gemaakt, en met een Pro-pakket kan je de informatie zelfs filteren en weergaven op week- tot jaarniveau. Leuk is dat je de prestaties van maanden ook tegen elkaar op kan zetten.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2014, 23:34
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.