Onderzoek: iPhone houdt langer waarde dan Samsung Galaxy

Uit een onderzoek van Piper Jaffray blijkt dat de iPhone minder snel in waarde daalt dan Samsung's Galaxy S III en Galaxy Note.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 vs Galaxy S IIIEen gekochte iPhone zal langer zijn waarde behouden dan een Galaxy-telefoon van Samsung. Dit blijkt uit een onderzoek van Piper Jaffray, waarbij de verkoopprijzen van tweedehands iPhones naast de prijzen van tweedehands Samsung-smartphones werden gezet. Uit de meetdata werd geconcludeerd dat de waarde van een iPhone 4S met slechts 7% is gezakt in een periode van twee maanden, terwijl de Galaxy Note II bijvoorbeeld met zo’n 15% in waarde is gedaald. Dat maakt de iPhone 4S gelijk ook de meest waardevaste iPhone in het onderzoek.


Een tweedehands iPhone 5 is met 11,2% in waarde gedaald, terwijl de iPhone 4 net boven de 8% in waardedaling zit. De iPhone 5 is daarmee de meest waardeverliezende iPhone bij een online doorverkoop. Toch staat de iPhone 5 boven de getoonde Samsung-telefoons: de Galaxy S III zakte volgens het onderzoek met 13,7% in prijs. Dat terwijl de iPhone 5 volgens Piper Jaffray nieuw 46 procent duurder is dan de genoemde Galaxy-smartphone.

Onderzoek iPhones Galaxy

De gemeten gegevens zijn afkomstig van een acht weken durend onderzoek, waarbij Piper Jaffray de prijsschommelingen voor in totaal 50 smartphones heeft gemeten. De data werd in een aantal grafieken gegoten, waarbij onder andere de iPhone-prijsveranderingen werden vergeleken met Samsung’s Galaxy-lijn. In onderstaande grafiek wordt getoond in hoeverre de prijzen schommelden in de acht weken van het onderzoek.

Onderzoek iPhones Galaxy tijdlijn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.