Inteliscope: iPhone-dock op echt geweer

De Inteliscope is een iPhone-dock die je op een geweer kunt bevestigen. Een bijbehorende app levert informatie aan de schutter.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

InteliscopeDe Inteliscope is één van de meer opmerkelijke iPhone-accessoires die we de laatste tijd zijn tegengekomen. Dit apparaatje is een dock die het mogelijk maakt om je iPhone aan een geweer te bevestigen. Start je een bijbehorende applicatie op, dan kun je de iPhone gebruiken als een geavanceerd vizier met extra informatie en andere mogelijkheden.

De Inteliscope-app laat naast een virtuele crosshair ook extra informatie zien over het geweer. Een kompas, gps-informatie en de huidige windrichting moeten allemaal van pas komen voor schutters. Een geweerbezitter kan de iPhone-camera gebruiken om te filmen. Je kunt zelfs het LED-lampje van je iPhone gebruiken als verlichting voor het geweer.

We hebben in het verleden genoeg neppistolen gezien waar je de iPhone op kunt bevestigen om een AR-spelletje te kunnen spelen, maar dit is voor het eerst dat we een manier zien waarop je de iPhone bij echte wapens kunt inzetten. Het accessoire zal in Nederland waarschijnlijk amper worden aangeschaft: een wapen heb je immers niet zomaar in je kast liggen. Met een prijs van 70 dollar is de Inteliscope echter vrij betaalbaar voor bijvoorbeeld legerinstanties die dit systeem graag willen inzetten.

Het is overigens nog de vraag hoe accuraat de crosshair van de Inteliscope is: we weten namelijk niet of de camera van de iPhone rechtstreeks wordt gebruikt, of dat de spiegel van het vizier informatie doorspeelt. Is dat eerste het geval, dan kijkt het vizier langs het geweer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2013, 8:23
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerp dock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.