Onderdelen van iPad 2 geschat op 326 dollar

iSuppli en UBM hebben de kosten van de iPad 2 geschat.

ipad 2Zodra er een nieuw Apple-product op de markt is gaan analisten aan de slag. Ze willen berekenen hoeveel een product aan onderdelen gekost heeft. Voor de iPad 2 is dat ook gedaan en daarbij blijkt dat de iPad 2 goedkoper te produceren is dan de Motorola Xoom. Volgens iSuppli kost de AT&T-versie van de iPad 2 $326,60 aan onderdelen. De Verizon-versie is iets goedkoper: $323,35. Het verschil in prijs wordt veroorzaakt door de chipsets met Bluetooth, GPS en Wi-Fi die voor de AT&T-versie nodig zijn, terwijl de Verizon-variant genoeg heeft aan één geïntegreerde Qualcomm-chipset.

Ook de analisten van UBM TechInsights keken naar de componenten van de iPad 2 en kwamen op een iets lagere prijs, $270. Naast de prijs van de componenten moet je ook nog de kosten van assemblage, logistiek, marketing en andere bijkomende kosten rekenen om te kunnen bepalen hoeveel marge Apple verdient.

Het duurste onderdeel is het door LG Display geproduceerde scherm met de aanraakgevoelige laag ($127). Door de schaarste zijn de prijzen van LCD hoog. Voor de HSPA-chips in de AT&T-versie van de iPad was Apple $18,70 kwijt en voor 32GB flashgeheugen, RAM en ROM moest $65,70 betaald worden. De processor was daarentegen een koopje: tussen $14 en $15. Zowel UBM als iSuppli denken dat de iPad 2 goedkoper te produceren is dan de Motorola Xoom. UBM komt daarvoor op $288 en iSuppli op $359,92.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2011, 19:52
Categorie iDevices
Onderwerpen componenten, Hardware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.