iOS 6 geeft meer informatie prijs over volgende iPhone (N41AP/iPhone5,1)

De website 9to5mac heeft uit een vroege build van iOS 6 meer informatie afgeleid, zoals gebruik van een ARM S5L8950X-processor van Samsung die intern de naam A5-*** draagt, een nieuwe GPU, 1GB RAM en meer details over de kaartenapp in iOS 6.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

9to5mac zwart witDe website 9to5mac heeft meer details over de volgende generatie iPhone achterhaald door een betaversie van iOS 6 te bestuderen. Ze meldden eerder al dat de volgende iPhone vermoedelijk een scherm van 1136 x 640 pixels krijgt, een unibody behuizing en een totaal vernieuwde achterkant. Nu keken ze naar een iPhone met iOS 6, waaruit is af te leiden dat de processor een ARM S5L8950X van Samsung zou moeten zijn. Die wordt waarschijnlijk in dezelfde fabriek in Austin gemaakt waar ook Apple’s A4, A5 en andere processoren van de lopende band rollen. De Darwin-kernelversie is eveneens af te leiden: het is versie 13.0.0. Dit is een nieuwere versie dan wat er in OS X 10.8 Mountain Lion is gebruikt. Ook is de XNU-build veel hoger: het versienummer begint met 21XX in plaats van 2050.5.8.

De processor is intern bekend als de A5-*** waarbij de laatste die sterretjes zijn weggehaald om de bron van 9to5mac te beschermen. Waarschijnlijk zal dit niet de definitieve naam zijn, al denkt de website dat Apple niet de naam A6 zal gebruiken. Samsung’s S5L8950X is een nieuwere versie dan de chip in de iPhone 4S (S5L8940X) en de nieuwe iPad (S5L8945X) al valt er nog niet uit af te leiden wat de kloksnelheid en het aantal kernen zal zijn.

ios-6-maps-iphone-redactedDe volgende generatie iPhone zal waarschijnlijk beschikken over een nieuwe GPU-chip, de SGX543RC*. Ook hier is het laatste karakter weggehaald om de bron te beschermen. Specificaties zijn nog niet bekend. De hoeveelheid RAM zal blijven steken op 1 GB. Apple zou al ver gevorderd zijn met de ontwikkeling van iOS 6, zodat beschikbaarheid in oktober op een nieuwe iPhone haalbaar is.

Naast de technische details liet 9to5Mac ook meer informatie los over de nieuwe kaartenapp in iOS 6. Daarin zal Google Maps zijn ingeruild voor eigen kaarten van Apple, zoals eerder gemeld. Een vroeg screenshot is op de website te zien (en hiernaast afgebeeld). Waarschijnlijk zullen hier nog wel wijzigingen aan plaatsvinden, zoals andere kleuren en lettertypes. Opvallend daarbij is dat het GPS-kompasicoontje niet is gekoppeld aan een 3D-knop, zoals uit eerdere gelekte screenshots zou blijken. Dit is wellicht gedaan om te voorkomen dat je de verkeerde knop raakt. De knoppen zijn groter op de iPad. De komende twee weken belooft 9to5mac nog meer informatie over de volgende iPhone te onthullen, waaronder een nieuwe iOS-app van Apple zelf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2012, 22:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, Hardware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.