Apple’s Smart Cover voor iPad 2 werkt met 31 magneten

De Smart Cover voor de iPad 2 werkt met 31 magneten, blijkt uit onderzoek van iFixit. In de cover zelf zitten 21 magneten, in de iPad nog eens 10 stuks, waaronder een magneet voor de schermverlichting.

ifixit magnetenDe nieuwe Smart Cover van Apple werkt met 31 magneten: 21 stuks bevinden zich in de beschermhoes zelf en nog eens 10 zijn in de iPad verborgen. Reparatiebedrijf iFixit heeft de case binnenstebuiten gekeerd, om te zien hoe de Smart Cover voor de iPad 2 precies werkt. Het is de enige beschermhoes voor de iPad 2, die Apple onder eigen merk op de markt brengt. Binnenin de iPad 2 zit een rijtje magneten aan de rechter zijkant, zodat de cover zich vasthecht aan het apparaat. Door afwisselende polariteit blijft de Smart Cover goed zitten en is het vrijwel onmogelijk om de Smart Cover verkeerd te bevestigen. Maar de Smart Cover is niet alleen een technologisch hoogstandje; ook financieel zal het accessoire een succes zijn: het gaat Apple meer dan 1 miljard dollar aan omzet opleveren.

Dat zegt althans Asymco-analist Horace Dediu, die verwacht dat 60% van de iPad-kopers een Smart Cover zullen aanschaffen. Ga je uit van 36 miljoen iPads in 2011 en een gemiddelde verkoopprijs van $48 (70% polyurethaan, 30% leer) dan kom je op een bedrag van meer dan 1 miljard dollar. Dediu denkt verder dat de Smart Cover een marge van 75% heeft.

Magneet voor de schermverlichting

Terug naar de magneten in de iPad-cover: één ervan is specifiek bedoeld om het iPad-scherm uit te schakelen wanneer je de cover sluit. Deze functie is ook te activeren met een gewone magneet, als je geen Smart Cover hebt. Hoesjesfabrikanten kunnen hier gebruik van maken door zelf cases te ontwikkelen waarbij de iPad automatisch uitschakelt als je de case sluit. Alle overige magneten zijn bedoeld om te zorgen dat de cover op zijn plaats blijft, of om de cover in een driehoekige vorm op te rollen. Helaas werden er geen magneten met speciale eigenschappen aangetroffen: de 31 magneten zijn van het standaardtype met twee polen.

ifixit smart cover

In onderstaand filmpje kun je zien hoe je met een magneet de schermverlichting uitschakelt. Dit wordt veroorzaakt door een enkele magneet in de Smart Cover, maar het werkt zoals gezegd ook met een losse magneet:

ifixit magneet ipad

Meer info: iFixit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2011, 23:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen cover, ifixit, ipad 2, magneet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.