iSuppli: ‘iPhone 4S kost 188 dollar om te maken’

Volgens iSuppli kosten de onderdelen in de iPhone 4S in totaal 188 dollar. Dit is net iets duurder dan de iPhone 4.

iPhone 4S teardownWil je een simlockvrije iPhone 4S aanschaffen, dan ben je daar minimaal 629 euro aan kwijt. De onderdelen in de nieuwe iPhone kosten alleen een stuk minder: IHS iSuppli beweert dat de onderdelen in de goedkoopste iPhone 4S 188 dollar kosten. Het produceren van een 32 GB en 64 GB-model zou de onderdelenprijs met een paar tientjes verhogen.

Voor een iPhone 4S 32 GB zou Apple $207 kwijt zijn, terwijl een iPhone 4S met 64 GB $245 moet kosten. Het bedrag van de goedkoopste iPhone 4S verschilt amper met de iPhone 4: deze kostte volgens IHS iSuppli vorig jaar $187,51.

De A5-processor, die eerder dit jaar in de iPad 2 debuteerde, moet $15 kosten voor Apple. De nieuwe 8-megapixel camera kost op zijn beurt $17,60. Hoe accuraat dat bedrag is durft IHS iSuppli niet te zeggen: het was uitermate moeilijk om er achter te komen wie de camera nu eigenlijk heeft geleverd.

Het flashgeheugen in de iPhone 4S zou dit keer afkomstig zijn van Hynix in plaats van Samsung. Dit kan een reactie zijn op de huidige gemoederen tussen Apple en Samsung. Opmerkelijk, gezien recente geruchten er op wijzen dat Samsung wel de A6-processor voor de volgende iPhone mag produceren.

Om er van uit te gaan dat Apple meer dan 400 dollar winst maakt op iedere iPhone is wat kort door de bocht. Research, fabricage en transportkosten komen hier namelijk ook nog bovenop. Daarnaast baseert iSuppli zich op analyses op basis van de onderdelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2011, 12:09
Categorie iDevices
Onderwerpen Hardware, iPhone 4s, onderdelen, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.