Olio maakt ‘betaalbare’ smartwatch van 24-karaat goud

Olio heeft gouden smartwatches aangekondigd van 18 en 24 karaat. Ze zijn qua uitvoering en prijsklasse een concurrent voor de Apple Watch én werken met de iPhone samen.

Eigenlijk is het wel opmerkelijk, dat horlogemakers het opeens aandurven om heel dure smartwatches te maken. Blijkbaar moest Apple eerst met een €18.000 kostende Apple Watch Edition op de proppen komen, om andere fabrikanten over de streep te trekken. Olio schaart zich bij het illustere gezelschap en kondigt een 24-karaat smartwatch aan, die samenwerkt met de iPhone.


olio-gouden-smartwatch

Herinner je je de Olio Mobile One nog? Deze smartwatch werd afgelopen maart aangekondigd en trok onze belangstelling omdat het met een iOS-app werk ten qua uiterlijk en prijsklasse een goed alternatief is voor de Apple Watch. Dat Olio voor een wat duurder model koos, was eigenlijk wel slim. In de lagere prijsklasse heeft het geen zin om te concurreren met goedkope Android Wear-modellen. Nu ze ook een gouden variant in het assortiment hebben, kan Olio zich nog beter meten met Apple.

gouden-olio-smartwatch

De stalen Olio-smartwatch werd in beperkte hoeveelheden gemaakt (500 stuks in zwart, 500 stuks in staalkleur), maar ondanks de hoge prijs van meer dan 500 euro waren ze in no-time uitverkocht. Of dat ook geldt voor de gouden Olio die ze deze week hebben aangekondigd? Dat moeten we nog afwachten. Je kunt kiezen uit 24-karaat goud of 18-karaat rosegoud, beide voorzien van saffierglas. Verder kun je kiezen uit een schakelarmband of een lederen bandje met alligator-patroon in zwart of bruin. De verwachting is dat er opnieuw een stormloop op deze prijzige klokjes gaat ontstaan. Van de gouden horloges zullen slechts 100 stuks worden geproduceerd. De CEO van Olio werkte eerder als productontwerper voor Apple, HP en Google, dus kennis hoe de techwereld werkt is hem niet vreemd. Het verbaast ons dan ook niet dat je met de Olio een Nest-thermostaat kan bedienen en je auto kunt starten. Dat de Olio wat fors is uitgevallen, heeft volgens de fabrikant ermee te maken dat het momenteel een trend om grote horloges te dragen. Om te voorkomen dat een blok metaal steeds tegen je polsgewricht stoot, heeft Olio de behuizing mooi afgerond. Net als bij de Apple Watch kun je dit horloge via inductie opladen.

Voor de prijs van een stalen Apple Watch met schakelband krijg je bij Olio een smartwatch van goud. Het goedkoopste model kost $945 (lederen bandje, goud of rosegoud) en het duurste model kost ‘slechts’ $1145 (schakelarmband in goud of rosegoud).

https://www.youtube.com/watch?v=IDGRrJEVsMw

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.