‘Office voor iPad komt op 27 maart 2014’

Office voor iPad komt waarschijnlijk op 27 maart 2014 en wordt aangekondigd door CEO Satya Nadella op een gepland persevenement.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

office-microsoft-ipadOp 27 maart 2014 is het zover: dan gaat Microsoft eindelijk Office voor iPad uitbrengen. Tenminste, dat beweren de websites The Verge en ZDNet, onafhankelijk van elkaar. De app zal grotendeels hetzelfde zijn als de iPhone-versie, die al in de App Store verkrijgbaar is. Met Office voor iPad kun je straks documenten maken en bewerken, ongeacht of het om Word, Excel of PowerPoint gaat. Je hebt echter wel een Office 365-abonnement nodig. Hoe het precies zit, is nog onderwerp van hevige discussie.

Enerzijds wordt erover gesproken dat je een Office 365 Premium-abonnement van ca. 100 euro per jaar nodig hebt, maar dat het ook werkt met het recent aangekondigde goedkopere Office 365 Personal-abonnement. Dat abonnement gaat rond de 70 euro kosten en is geschikt voor het installeren van Office op één desktopcomputer en één tablet. Momenteel is dit beperkt tot Windows-tablets, maar volgens Microsoft-kenner Mary Jo Foley worden de huidige Office 365-betaalmodellen uitgebreid met ondersteuning voor iPads. iOS-ontwikkelaar Paul Haddad beweert echter, dat Office voor iPad meer dan 10 dollar per maand gaat kosten en niet meer functioneert zodra je stopt met betalen.

nadella-officeDe onthulling van Office voor iPad zal volgens de voorspellingen worden gedaan tijdens een persbijeenkomst waar nieuwbakken CEO Satya Nadella de strategie ‘mobile first, cloud first’ van Microsoft uiteen gaat zetten. Het evenement vindt plaats in San Francisco en is het eerste grote persevenement van Nadella, sinds hij Steve Ballmer opvolgde. De datum van 27 maart komt overeen met eerdere geruchten, waarin werd voorspeld dat Microsoft de app nog vóór eind maart wil uitbrengen.
Het plan is zelfs om Office voor iPad (codenaam ‘Miramar’) eerder op de markt te brengen dan de touchscreenvriendelijke versie van Office voor Microsofts eigen tablets (codenaam ‘Gemini’).

Wie het op de voet wil volgen, kan op 27 maart meekijken met een webcast, die vanaf 10:00 uur ‘s ochtends (Pacific Time, PST) begint. In Nederland is dat aan het begin van de avond. Er is nog geen link voor de webcast bekendgemaakt. Een paar dagen na het persevenement zal Microsoft op de ontwikkelaarsconferentie Build nog meer details over nieuwe producten naar buiten brengen, waaronder informatie over Windows 8.1.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:01
Onderwerpen game, gameloft, microsoft, office, skateboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.