Nu officieel: iPhone in Oostenrijk gelanceerd

Na eerdere speculaties is de iPhone nu daadwerkelijk gelanceerd in Oostenrijk. De Oostenrijkers hebben de keuze uit twee tarieven: Classic en Supreme.

iPhone gelanceerd in oostenrijkDat de iPhone naar Oostenrijk zou komen, wisten we al. Vanochtend heeft T-Mobile de iPhone nu ook officieel aangekondigd. Beide modellen, met 8GB en 16GB opslagruimte, zijn verkrijgbaar voor een prijs van respectievelijk 399 en 499 euro. De iPhone is te koop in 39 T-Mobile-winkels in Oostenrijk en via de webshop van de mobiele operator. En je bent verplicht een 2-jarig abonnement af te sluiten.

Bij die abonnementen hebben de Oostenrijkers keuze uit het Classic-tarief, waarvoor ze 39 euro per maand betalen. Ze krijgen daarvoor 1.000 belminuten en 3GB dataverkeer. Voor SMS-berichten betalen ze 25 eurocent in eigen land en 30 eurocent voor berichtjes naar het buitenland. Buiten de belbundel kosten telefoongesprekken 25 eurocent per minuut en 10 eurocent per megabyte.

Het Supreme-abonnement kost 55 euro per maand en omvat 1.000 gratis belminuten naar het eigen netwerk, het vaste net, andere mobiele netwerken en de voicemail, plus 1.000 SMS-berichten naar alle Oostenrijkse netwerken. De overige voorwaarden zijn gelijk. Deze tarieven geven misschien een indicatie van wat in de nog resterende Europese/T-Mobile-landen ook te verwachten is, al zal de operator rekening houden met de concurrentiepositie en de gangbare tarieven in een bepaald land.

De eerste reacties vanuit Duitsland zijn eerder jaloers te noemen: in Oostenrijk krijgen de iPhone-kopers voor minder geld veel uitgebreidere belbundels. De Oostenrijkers beschikken dan weliswaar niet over onbeperkt dataverkeer, maar 3GB moet voor de meeste gebruikers wel genoeg zijn. De Oostenrijkers betalen 39 euro voor 1.000 belminuten, in Duitsland betaal je 49 euro voor maar 100 belminuten, maar ze krijgen er dan wel 40 SMS’jes bij.

In Ierland is de iPhone vanaf vandaag ook verkrijgbaar. We missen dan alleen nog Italië, het derde nieuwe land waarvan de operator-instellingen in firmware 1.1.4 werden vermeld.

Met dank aan Rockafello voor de tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2008, 9:52
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, firmware, oostenrijk, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.