iPhones van Radio Veronica geïmporteerd en unlocked

Radio Veronica verloot deze week maar liefst 25 iPhones. Wij belden met de afdeling persvoorlichting van Radio Veronica om te ontdekken of het hier om gehackte iPhones gaat, of dat Veronica de eerste officiële Nederlandse iPhones op de kop heeft weten te tikken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Op verschillende Nederlandse fora is er discussie over de iPhones die Radio Veronica deze week verloot. Van de ene kant zeggen mensen dat zo’n bekend bedrijf als Veronica nooit gehackte iPhones zou gaan uitdelen en de actie is voor deze mensen een ‘bewijs’ dat de officiële introductie van de iPhone niet ver meer is. Andere mensen concluderen na bestudering van de foto’s op de Veronica-website dat het om een gehackte versie moet gaan, want er is een Installer-icoon te zien. Om een eind te maken aan de speculaties hebben we de afdeling Persvoorlichting van Radio Veronica maar eens gebeld.

Waar gaat de hele actie eigenlijk om? Radio Veronica geeft van maandag 10 maart tot en met vrijdag 14 maart niet minder dan 25 iPhones weg. Je moet tussen 05:00 en 22:00 uur naar de radiozender luisteren om kans te maken op de iPhone. Dit doe je door te lusiteren naar een ringtone en de juiste titel daarvan te sms’en naar nummer 8090. Zelf geeft Veronica geen informatie of er een simlock op het toestel zit.

De woordvoerster van de afdeling Communicatie van Radio Veronica weet het zelf ook eigenlijk niet, maar belooft het te gaan uitzoeken. Even later worden we teruggebeld: de communicatiemedewerkster heeft het nagevraagd bij “degene die over de iPhones gaat”. Deze persoon kon niet met zekerheid vertellen of de iPhones gehackt zijn , maar wist wel stellig te melden “dat ze te gebruiken zijn met elke provider”. De iPhones zijn overigens geïmporteerd uit de VS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2008, 15:33
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.