ns trein logo

NS gaat snelheidslimiet instellen voor internet in de trein

De NS gaat deze zomer in Intercity's overstappen op 4G voor internetten in de trein. Je krijgt daarbij wel te maken met een snelheidslimiet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ns trein logoDe NS gaat vanaf de zomer van 2015 een snellere Wi-Fi-verbinding in de trein aanbieden. Alle NS-Intercity’s worden daarvoor uitgerust met 4G-verbinding. Toch kun je niet op maximale snelheid gaan internetten, want de NS zal een snelheidslimiet instellen van 150 kilobytes per seconde. Dat is te lezen in OV Magazine.


In de derde week van april start de NS met het inbouwen van de 4G-modules in de Intercity’s en in de derde week van juli moeten deze werkzaamheden zijn afgerond. Om te voorkomen dat één persoon alle bandbreedte opsnoept, kiest NS voor de snelheidslimiet. “Daarmee verdelen we het internet over de gebruikers, zodat niet iemand alle bandbreedte wegtrekt als die het journaal kijkt op de wifi”, aldus persvoorlichter Eric Trinthamer. Als de trein het station binnenrijdt wordt overgestapt op stations-Wi-Fi.

De NS gebruikt voor de dataverbinding het netwerk van T-Mobile. Klein probleem daarbij, is dat T-Mobile nog geen landelijke dekking voor 4G heeft, met name buiten de Randstad. Het is overigens ook de bedoeling dat het internet in de trein stabieler wordt door de overstap naar 4G.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2015, 0:28
Categorie Achtergrond
Onderwerpen 4g, Internet, t-mobile, trein
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.