iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Moet Ik Rennen, Adobe Acrobat DC en meer

In App Gemist de beste en leukste apps van afgelopen week, zoals Moet Ik Rennen, Mortal Kombat X en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoJe wilt dit weekend weer eens wat leuke apps ontdekken? Komt goed uit, want elke zaterdag zetten we in de rubriek ‘App Gemist’ nog eens alle goede en opvallende apps van de afgelopen week op een rij. We gaan vechten met Mortal Kombat X, veiliger werken met 1Password en Telegram en PDF-documenten bewerken met de vernieuwde app van Adobe. Ook kwam er voor het eerst in twee jaar weer eens een update uit van de ooit zo populaire fotobewerker Snapseed.

Moet Ik Rennen

De nieuwe Nederlandse app Moet Ik Rennen is gemaakt door een groep studenten en wordt gesteund door de NS. Met de app zie je in één oogopslag wat de eerstvolgende reismogelijkheid is en of je moet rennen. De app kijkt ook naar bus, tram, metro en veerboot. Als de tekst ‘JA’ in beeld staat, moet je opschieten om op tijd te kunnen vertrekken. – Lees onze review van Moet Ik Rennen.

Snapseed 2.0

Overnames door grote bedrijven kunnen gunstig uitpakken. Maar het kan ook betekenen dat een app die ooit favoriet was, wegzakt in de vergetelheid. Dat is eigenlijk een beetje gebeurd met Snapseed, nadat ze waren overgenomen door Google. Het was nog steeds een goede app, maar na twee jaar stilstand werd het hoog tijd voor een update. Snapseed heeft een compleet nieuwe interace en 5 nieuwe filters. – Lees ons artikel over Snapseed 2.0.

Mortal Kombat X

Het populaire vechtspel Mortal Kombat komt op 14 april pas beschikbaar op pc en diverse gameconsoles, maar de mobiele game is nu al te spelen. En nog wel gratis ook. Mortal Kombat X lijkt veel op Injustice: Gods Amongst Us. Je stelt een team samen en neemt het op tegen andere spelers door ze in verschillende arena’s te verslaan (3-vs-3 combat). – Lees ons artikel over Mortal Kombat X.

Telegram

Iedereen kent de berichten-app Telegram al. Maar sinds deze week is de app nog meer een aanrader als vervanger van WhatsApp. Je persoonlijke gegevens zijn namelijk nog beter beschermd tegen indringers en andere kwaadwillenden, dankzij de ondersteuning voor tweestapsverificatie. Je krijgt een extra wachtwoord om je account te beveiligen. – Lees ons artikel over Telegram met tweestapsverificatie.

Popcorn Time

Misschien hadden we App Gemist deze week helemaal achterwege kunnen laten en ons beperken tot één app: Popcorn Time. Deze app is ma-te-loos populair in Nederland en is sinds deze week zonder jailbreak te installeren op de iPhone en iPad. Of dat allemaal mag? Tja, daar zijn de meningen over verdeeld. De Stichting Brein is erop tegen, maar de gewone Nederlander lijkt daar lak aan te hebben: die heeft de app al geïnstalleerd op 1,3 miljoen apparaten. Netflix, maar dan voor nop en met de nieuwste films en series. – Lees ons artikel over Popcorn Time.

Downloaden kan via de website van de ontwikkelaars.

KeyTouch

Met KeyTouch kun je niet alleen je Mac ontgrendelen, maar nu ook met je vingerafdruk inloggen op websites. Daarmee is KeyTouch een alternatief geworden voor apps zoals 1Password. Een sympathiek idee, maar het is wel wat omslachtig. Voordat je je iPhone hebt gepakt en KeyTouch hebt gestart, heb je meestal al je wachtwoord ingevuld. – Lees ons artikel over KeyTouch.

Btw-Alert

Eerlijk gezegd hebben we gemengde gevoelens over de app Btw-Alert. De Nederlandse app helpt ondernemers herinneren aan de aangifte omzetbelasting. Maar waarom een app installeren als je in de standaard iPhone-agenda ook gewoon een driemaandelijkse herinnering kunt instellen? Of een maandelijkse herinnering, als je elke maand BTW-aangifte doet. Leuk idee, maar niet strikt noodzakelijk.

1Password voor Mac

1Password is de favoriete wachtwoordenapp van 1Culture-lezers, bleek bij de verkiezing van de 1Culture Awards. De prijzige desktop-app ondersteunt vanaf nu tweestapsverificatie, zodat je gegevens nog veiliger zijn. Met tweestapsverificatie kun je een online account beveiligen met een code uniek voor jouw apparaat. Zelfs als iemand toegang heeft tot jouw mailbox, kan hij/zij niet inbreken. – Lees ons artikel over 1Password voor Mac en tweestapsverificatie.

Adobe Acrobat DC

We sluiten af met een vernieuwde app van Adobe. Adobe heeft alle PDF- en Adobe Reader-software een complete make-over gegeven. Dat leidde tot een nieuwe naam: Adobe Acrobat DC. De bijbehorende iOS-app is ook meteen vernieuwd. De app heeft een strakkere interface gekregen en is veel meer gericht op cloudfuncties. Wel jammer is het dat de online opslagruimte van Document Cloud niet uitwisselbaar is met Creative Cloud, de online opslag voor de creatieve software van Adobe. – Lees ons artikel over Adobe Acrobat DC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2015, 11:43
Categorie Apps
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.