NOS maakt Tweede Scherm voor eredivisie voetbal

Na het WK voetbal en de Tour de France biedt de NOS nu een tweede scherm met statistieken aan voor tijdens de voetbalwedstrijden van de eredivisie.

Tweede SchermDe NOS heeft weer een nieuwe invulling gevonden voor de sportwebsite TweedeScherm.nl. Tijdens het komende voetbalseizoen kun je tijdens de eredivisiewedstrijden via de website live statistieken bekijken op je iPad. Onder meer het aantal schoten op doel, het percentage balbezit en het aantal overtredingen staan op de pagina.

De NOS introduceerde het Tweede Scherm tijdens het WK Voetbal. Het ging om een experiment waarbij men probeerde een dashboard met extra informatie aan te bieden, dat je kon raadplegen tijdens de voetbalwedstrijden. De iPad is hier een zeer geschikt apparaat voor, omdat je hem makkelijk op je schoot op de bank kunt gebruiken.

Na het WK besloot de NOS de website om te bouwen voor de Tour de France. Tijdens de etappes kon je posities van de renners en de bijbehorende statistieken live volgen op TweedeScherm.nl. Nu heeft de afdeling Nieuwe Media van de NOS er dus opnieuw voor gekozen om sportuitzendingen te verrijken met extra informatie op de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2010, 23:31
Categorie iOS
Onderwerpen eredivisie, scherm, sport, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.