Champions League vanavond live op je iPhone [update]

De NOS gaat vanavond de Champions League-wedstrijd tussen FC Twente en Inter Milan live uitzenden. Het gaat om een wedstrijd in aardige kwaliteit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

champions leagueDe NOS heeft inmiddels een traditie opgebouwd met het uitzenden van belangrijke sportevenementen via een live videostream voor mobiele gebruikers. Vanavond is opnieuw een primeur: voor het eerst zal de NOS een wedstrijd uit de Champions League live uitzenden, in een formaat geschikt voor de iPad, iPod touch en iPhone. Op het programma staat de wedstrijd FC Twente tegen Internazionale uit Milaan, die in een ‘aardige’ kwaliteit zal worden gestreamd. Het bleek gisteravond al uit een tweet van een NOS-medewerker en het is inmiddels bevestigd op het NOS-weblog Nieuwe Media. Eerder streamde de NOS de Olympische Spelen, de Tour de France en andere grote sportevenementen.

Waar te kijken?

champions league
De wedstrijd is te volgen op de iPad, iPhone, Android-toestellen en andere smartphones. Dat is te lezen op Weblog Nieuwe Media van de NOS. Op de iPhone en iPad ga je naar http://m.nos.nl, waar je met een knop wordt doorverwezen naar de juiste URL voor de livestream. De directe link is http://nos.nl/sport/voetbal/champions-league/livestream/. Je kunt deze URL alvast bookmarken voor toekomstige wedstrijden. Op de iPhone en iPod touch kun je de livestream ook volgen in de NOS Journaal-applicatie.

uefa com iphoneVorig jaar zond Sport 1 een aantal wedstrijden uit de Champions League uit via de iPhone en andere apparaten. De komende drie jaar zijn de uitzendrechten echter in handen van de NOS, die vorig jaar al beloofde dat de wedstrijden niet alleen op tv maar ook op mobiele platformen te zien zullen zijn. Een speciale app voor dergelijke livestreams heeft de NOS nooit aangeboden. Wel zijn ze vorig jaar tijdens het WK gestart met een dashboad voor sportwedstrijden, tweedescherm.nl. Deze was bedoeld om op de bank via de iPad statistieken van wedstrijden te kunnen volgen.

Wie voorpret wil kan alvast UEFA.com mobile installeren, de officiële UEFA-applicatie waarmee je het Europese voetbal op je iPhone kunt volgen. De app toont de wedstrijddata en live verslaggeving (maar geen live video). Natuurlijk kun je ook bij de gebruikelijke voetbal-apps terecht: VI Plus 10/11 (€1,59), Mijn Voetbal Pro 2 (€1,59) of Voetbalprimeur PRO (€1,59) leveren allemaal nieuws en snelle meldingen wanneer er is gescoord. Van de meeste apps zijn ook goedkopere lite-versies te krijgen.

Via: Twitter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2010, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, voetbal, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.