Mad Catz introduceert MFi-controller met iPhone-houder

De Mad Catz C.T.R.L.i is een iPhone-gamecontroller voor iOS 7 en hoger. Deze MFi-gamepad verbindt met Bluetooth en houdt je iPhone vast.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Mad Catz CTRLiAccessoirefabrikant Mad Catz heeft op de Mobile World Congres de C.T.R.L.i geïntroduceerd, een MFi-gamecontroller voor iDevices. Dit schrijft Engadget, die de controller al heeft gezien. De gamepad verbindt draadloos met iOS, waardoor het ook mogelijk is om hem te gebruiken in combinatie met een iPad. Een speciale houder bovenop de controller laat je de iPhone bovenop bevestigen, zodat hij verandert in een draagbare spelcomputer. Op deze manier lijkt Mad Catz het beste te bieden van de twee meest gebruikte controllerontwerpen voor iDevices.

Op het moment worden er voornamelijk twee soorten gamepads aangeboden. De controllers van MOGA en Logitech omsluiten de iPhone volledig en maken verbinding met een Lightning-poort. Dit ontwerp maakt het onmogelijk om een iPad aan te sluiten. Het alternatief is een draadloze gamecontroller zoals die van SteelSeries, maar deze is weer lastig te gebruiken in combinatie met een iPhone. Omdat je de gamepad vast hebt moet je immers de iDevice ergens neerzetten.

Mad Catz CTRLi iPhone detail

Hoewel de C.T.R.L.i de problemen van beide soorten gamepads weet op te lossen, moet je er wel rekening mee houden dat deze gamepad een eigen accu heeft die je moet opladen. Er wordt immers geen stroom van de iPhone getrokken. De iPhone-controllers van MOGA en Logitech gebruiken de iPhone als stroombron, al hebben deze gamepads wel een accu waarmee je de iPhone nog eens extra kunt opladen.

Tot nu toe zijn er vooral veel klachten over de algehele bouwkwaliteit van beschikbare MFi-gamecontrollers. De gamepads liggen vaak vele malen slechter in de hand dan de officiële controllers voor bijvoorbeeld de Xbox en PlayStation, terwijl het prijskaartje voor de iOS-alternatieven vrij hoog ligt. Of de controller van Mad Catz zich kan meten aan de concurrentie voor spelcomputers is nog de vraag, maar er is reden voor hoop. De C.T.R.L.i is gebaseerd op de MLG Pro Circuit Controller, een gamepad voor de Xbox 360 en PlayStation 3 die onder andere door gamesite IGN wordt geprezen. De C.T.R.L.i wordt vanaf april verkocht voor 80 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:14
Categorie Accessoires
Onderwerp gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.